Během vytváření obrázku došlo k chybě

Máte problémy s instalaci phpBB3 nebo s konverzi z phpBB2 na phpBB3? Zde naleznete pomoc.
Pravidla fóra
Čim více informací poskytnete ve vašem dotazu, tim vyšší je šance, že se vám dřív dostane přesné odpovědi. Uveďte odkaz na vaše fórum, používané rozšíření a styly a zkuste sepsat úpravy na fóru za poslední týdny. Nezapomeňte uvést výstižný titulek tématu.
Odpovědět
Don KartagenaCZ
Příspěvky: 9
Registrován: úte 21. dub 2015 10:59:13

Během vytváření obrázku došlo k chybě

Příspěvek od Don KartagenaCZ » sob 08. srp 2015 11:10:40

Zdravím ve spolek. Už se s tím trápím už nějakou dobu a už mě nic nenapadá.
Při ruční aktualizaci z 3.0.12 na 3.1.5 nefungujou avatary. Cestu k adresáři kde se nacházejí avatary je správně. Když jsem se podíval do chybových záznamů tak tam na mě vyběhlo tohle:
» Chyba v [ROOT]/phpbb/search/fulltext_native.php na řádku 107: Missing argument 8 for phpbb/search/fulltext_native::__construct(), called in [ROOT]/phpbb/cron/task/core/tidy_search.php on line 61 and defined

Já už jsem nevím v tom vyznat co jak a kam dopsat :D . Pokud by se našla dobrá duše která by mi poradila, byl bych vděčnej. Odkaz na forum :http://forum.suvacraft.eu/index.php

leschek
Příspěvky: 3000
Registrován: stř 09. lis 2011 0:09:51
Kontaktovat uživatele:

Re: Během vytváření obrázku došlo k chybě

Příspěvek od leschek » sob 08. srp 2015 11:51:29

To je chyba v phpBB 3.1.5. Pokud nechceš čekat na 3.1.6, tak můžeš upravit soubory manuálně, jak je popsáno na phpBB.com.

Don KartagenaCZ
Příspěvky: 9
Registrován: úte 21. dub 2015 10:59:13

Re: Během vytváření obrázku došlo k chybě

Příspěvek od Don KartagenaCZ » sob 08. srp 2015 12:58:08

Tak jsem to zkusil ale bohužel problém to nevyřešilo. Promazával jsem i cache ale i přesto to nefunguje.

leschek
Příspěvky: 3000
Registrován: stř 09. lis 2011 0:09:51
Kontaktovat uživatele:

Re: Během vytváření obrázku došlo k chybě

Příspěvek od leschek » sob 08. srp 2015 18:05:07

Zkus promazat cache manuálně (všechny soubory ve složce cache kromě .htaccess a index.htm) a zkontroluj, jestli jsi provedl správně všechny úpravy (v notepadu++ nebo v PSpadu).

P.S. Všiml jsem si, že se mi zobrazuje v záznamech stejná chyba a po úpravě souborů se už neobjevila. Je to v testovacím fóru, tak nemůžu zkontrolovat avátary.

Don KartagenaCZ
Příspěvky: 9
Registrován: úte 21. dub 2015 10:59:13

Re: Během vytváření obrázku došlo k chybě

Příspěvek od Don KartagenaCZ » ned 09. srp 2015 8:08:39

Cache jsem promazal manuálně. Kontrolu souborů jestli jsem dal tam kam jsem měl jsem udělal, ale pořád bez výsledku.
Zkoušel jsem upravit tidy_Search.php podle návodu co tam je, ale vyhodilo mi to hlášku:
Fatal error: Cannot redeclare phpbb\cron\task\core\tidy_search::$phpbb_dispatcher in /data/web/virtuals/100587/virtual/www/domains/forum.suvacraft.eu/phpbb/cron/task/core/tidy_search.php on line 35.

leschek
Příspěvky: 3000
Registrován: stř 09. lis 2011 0:09:51
Kontaktovat uživatele:

Re: Během vytváření obrázku došlo k chybě

Příspěvek od leschek » ned 09. srp 2015 9:31:42

Zabalil jsem moje upravené soubory - můžeš je stáhnout tady (během pár dní ten balíček smažu). Soubory jsou ve spoustě složek, tak zkontroluj, jestli přepisuješ ty správný.

Don KartagenaCZ
Příspěvky: 9
Registrován: úte 21. dub 2015 10:59:13

Re: Během vytváření obrázku došlo k chybě

Příspěvek od Don KartagenaCZ » ned 09. srp 2015 13:49:55

Děkuji za pomoc. Soubory mám přepsané správně. Zkoušel jsem i použít tvoje soubory ale po promazání cache, už to error nevyhodilo, ale nic se nezměnilo. Avatary stále nejdou a v chybových záznamech už se nezobrazují žádná vyrování o chybách. Asi budu muset počkat na 3.1.6.

leschek
Příspěvky: 3000
Registrován: stř 09. lis 2011 0:09:51
Kontaktovat uživatele:

Re: Během vytváření obrázku došlo k chybě

Příspěvek od leschek » ned 09. srp 2015 14:12:42

Můžeš nahrát nový avátar? Já to zkusil a funguje to, ale je fakt, že jsem v test fóru neměl před aktualizací žádné avátary, tak nemůžu potvrdit, že ti původní avátaři fungují.

P.S. Občas taky pomůže pročistit cache prohlížeče (ctrl + F5).

Don KartagenaCZ
Příspěvky: 9
Registrován: úte 21. dub 2015 10:59:13

Re: Během vytváření obrázku došlo k chybě

Příspěvek od Don KartagenaCZ » ned 09. srp 2015 18:06:57

Promázání cache v prohlížeči nepomohla. Zkoušel jsem i smazat avatary z FTP a přes uživatelské nastavení je znova nahrát. Bohužel bez výsledku. Stále se tam zobrazuje "Avatar uživatele" místo avatara.

leschek
Příspěvky: 3000
Registrován: stř 09. lis 2011 0:09:51
Kontaktovat uživatele:

Re: Během vytváření obrázku došlo k chybě

Příspěvek od leschek » pon 10. srp 2015 15:39:19

Začínám si myslet, že to zmizení avátarů nemá souvislost s tou chybovou hláškou.
Můžeš nahrát pro sebe, nebo testovací účet, jestli ho máš, nový avátar a podívat se, jestli se zobrazí a pokud ne, jestli je avátar fyzicky ve složce images/avatars/upload.
Při aktualizaci fóra jsi použil staré umístění fóra, nebo jsi soubory a složky starého fóra (např. složku images) nahrál do PC a pak je nahrál do jiné složky na FTP?
Mají složky správně nastavený CHMOD? - složky store/, cache/, files/ a images/avatars/upload/ by měly mít 777

Don KartagenaCZ
Příspěvky: 9
Registrován: úte 21. dub 2015 10:59:13

Re: Během vytváření obrázku došlo k chybě

Příspěvek od Don KartagenaCZ » stř 19. srp 2015 10:57:26

Předem se chci omluvit že jsem nereagoval dříve, ale byl časově vytíženej.
Zkoušel jsem na testovací profil nahrát avatara, ale problém se objevil u něj. Avatar byl fyzicky ve složce. Složku images jsem při aktualizaci nechal na ftp. S ní jsem nic nedělal. CHMOD je je v těch složkách správně nastavenej. A přesto problém přetrvává.

leschek
Příspěvky: 3000
Registrován: stř 09. lis 2011 0:09:51
Kontaktovat uživatele:

Re: Během vytváření obrázku došlo k chybě

Příspěvek od leschek » stř 19. srp 2015 11:34:10

Ještě mě napadlo, jestli ses nepodíval na nastavení avatarů v administraci. Třeba tam bude nějaké nastavení, které dělá problémy. Jinak už opravdu nevím. Pokud je v administraci v nastavení avatarů všechno v pořádku, tak počkat na na 3.1.6 a snad se to spraví.

Don KartagenaCZ
Příspěvky: 9
Registrován: úte 21. dub 2015 10:59:13

Re: Během vytváření obrázku došlo k chybě

Příspěvek od Don KartagenaCZ » stř 19. srp 2015 13:41:48

Do nastavení avatarů jsem podíval ale nic tam není co by mohlo to mohlo rušit, ale nenašel jsem nic. Budu muset počkat na 3.1.6. I tak děkuju za pomoc. :)

Odpovědět