Změna BBCode

Máte problémy s instalaci phpBB3 nebo s konverzi z phpBB2 na phpBB3? Zde naleznete pomoc.
Pravidla fóra
Čim více informací poskytnete ve vašem dotazu, tim vyšší je šance, že se vám dřív dostane přesné odpovědi. Uveďte odkaz na vaše fórum, používané rozšíření a styly a zkuste sepsat úpravy na fóru za poslední týdny. Nezapomeňte uvést výstižný titulek tématu.
Odpovědět
Uživatelský avatar
ZivotsRS
Příspěvky: 78
Registrován: pon 05. led 2015 22:57:32
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Změna BBCode

Příspěvek od ZivotsRS » úte 10. úno 2015 9:03:54

Ahoj,
potřebuji vaši radu stran změny v bbcode.
Můj styl Orange BBEs-master dědí některé vlastnosti z prosilver, včetně bbcodů. Složku jsem našla, stáhla, upravila, nahrála zpět, pročistila a změna se nijak neprojevila. Připouštím, že jsem mohla měnit něco, co dost dobře ani nejde. Nakonec jsem to vzdala a nahrála ze zálohy původní, neupravenou verzi.
Potřebovala bych jeden kód smazat (vytvořila jsem prakticky stejný, jen s vlastní podmínkou a funguje) a některé další lehce poupravit či prohodit. Nikde jsem k tomu nenašla žádný tahák, všude vždy popisují, jak vytvořit nové kódy, nikoli jak ovlivnit ty stávající.
Už jsem dost bezradná. Můžete mi, prosím, poradit?
Vendulka
Prosím, normálně mi tykejte :)
A druhé prosím - vemte na vědomí, že jsem nefalšovaný laik, takže si představte, že cokoliv vysvětlujete, vysvětlujete své babičce :D
Život s RS

leschek
Příspěvky: 3000
Registrován: stř 09. lis 2011 0:09:51
Kontaktovat uživatele:

Re: Změna BBCode

Příspěvek od leschek » úte 10. úno 2015 13:40:08

Pokud ti jde jen o změnu pořadí a skrytí BBKódů, tak by to mělo jít v souboru styles\tvuj_vzhled\template\posting_buttons.html, kde najdeš například pro odkazy kód (předpokládám, že se to týká odkazů):

Kód: Vybrat vše

	<!-- IF S_LINKS_ALLOWED -->
		<input type="button" class="button2 bbcode-url" accesskey="w" name="addbbcode16" value="URL" style="text-decoration: underline; width: 40px" onclick="bbstyle(16)" title="{L_BBCODE_W_HELP}" />
	<!-- ENDIF -->
Pokud tento kód smažeš, tak skryješ ve tvém vzhledu BBKód URL. Pokud ho chceš přemístit, tak tento kód vlož, kam potřebuješ.

Pozor: tato úprava pouze skryje původní BBKód. BBKód ale bude stále fungovat, pokud ho uživatel dokáže napsat z hlavy, což myslím nedokáže.

Taky by šlo vytvořit takovou podmínku v šablonách, že by se BBKód nezobrazil žádnému nepřihlášenému ani přihlášenému uživateli.

Pokud tento soubor není ve tvém vzhledu a tvůj vzhled dědí vlastnosti z prosilveru, tak to můžeš upravit v prosilveru. Pokud máš víc vzhledů, tak bys to měla upravit ve všech nainstalovaných vzhledech, protože jinak by se BBKód v některých z nich mohl zobrazovat.

Pokud se nepletu, tak šlo o změnu kvůli otevírání odkazů v novém okně prohlížeče, že? Zajímalo by mě, jestli ten upravený kód má vliv i na adresy vložené do příspěvků bez BBKódů, kterých je třeba na tomto fóru většina.

Uživatelský avatar
ZivotsRS
Příspěvky: 78
Registrován: pon 05. led 2015 22:57:32
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Změna BBCode

Příspěvek od ZivotsRS » úte 10. úno 2015 15:29:39

Děkuji, přesně tohle jsem potřebovala vědět ;-)
Ten upravený kód neumí otevírat odkazy v novém okně, pokud nejsou vloženy do něj, nakonec jsem to celé stejně striktně nastavila pomocí taháku z článku zde na fóru a funguje to, až na nastavení domovské stránky - v administraci - nastavení fóra - Odkaz na hlavní stránku webu; jinak se mi vše otvírá na nových kartách.
Vendulka
Prosím, normálně mi tykejte :)
A druhé prosím - vemte na vědomí, že jsem nefalšovaný laik, takže si představte, že cokoliv vysvětlujete, vysvětlujete své babičce :D
Život s RS

Uživatelský avatar
ZivotsRS
Příspěvky: 78
Registrován: pon 05. led 2015 22:57:32
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Změna BBCode

Příspěvek od ZivotsRS » čtv 16. črc 2015 10:02:43

Ahoj,
vracím se opět k tomuto tématu. Po aktualizaci se všechny původně schované kódy opět objevily (naštěstí se alespoň nesmazaly ty vytvořené). Chtěla jsem některé z nich opět vymazat z styles\můj_vzhled\template\posting_buttons.html, protože v našem fóru jsou BBCode "Code", "List", "List=" a "[*]" naprosto nadbytečné, plus jsem chtěla zase přeházet pořadí těch, které se opravdu užívají, ale jaksi bez úspěchu.
Minule jsem to zvládla v pohodě, teď mám problém ty kódy byť jen najít. Nemůžu si pomoct, ale připadá mi, jako by se ty, které jsem před tím vymazala, vůbec v posting_buttons.html neobjevily, ale v editaci příspěvků jsou.
Takže - je možné, aby opravdu byly někde jinde? Nebo jsem jen slepá a nevidím je v tom?
Vendulka
Prosím, normálně mi tykejte :)
A druhé prosím - vemte na vědomí, že jsem nefalšovaný laik, takže si představte, že cokoliv vysvětlujete, vysvětlujete své babičce :D
Život s RS

leschek
Příspěvky: 3000
Registrován: stř 09. lis 2011 0:09:51
Kontaktovat uživatele:

Re: Změna BBCode

Příspěvek od leschek » čtv 16. črc 2015 12:00:41

V prosilveru je v souboru template\posting_buttons.html tento kód:

Kód: Vybrat vše

<input type="button" class="button2 bbcode-code" accesskey="c" name="addbbcode8" value="Code" style="width: 40px" onclick="bbstyle(8)" title="{L_BBCODE_C_HELP}" />
	<input type="button" class="button2 bbcode-list" accesskey="l" name="addbbcode10" value="List" style="width: 40px" onclick="bbstyle(10)" title="{L_BBCODE_L_HELP}" />
	<input type="button" class="button2 bbcode-list-" accesskey="o" name="addbbcode12" value="List=" style="width: 40px" onclick="bbstyle(12)" title="{L_BBCODE_O_HELP}" />
	<input type="button" class="button2 bbcode-asterisk" accesskey="y" name="addlistitem" value="[*]" style="width: 40px" onclick="bbstyle(-1)" title="{L_BBCODE_LISTITEM_HELP}" />
Pokud ho vymažeš, tak nebudou zobrazeny BBKódy "Code", "List", "List=" a "[*]". Každý řádek (v souboru) je jeden z těch BBKódů (dá se to poznat podle části value="...." (místo teček název BBKódu).

Uživatelský avatar
ZivotsRS
Příspěvky: 78
Registrován: pon 05. led 2015 22:57:32
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Změna BBCode

Příspěvek od ZivotsRS » čtv 16. črc 2015 20:36:35

To jsem si i myslela, ale když tohle smáznu, napíše mi to:

Kód: Vybrat vše

Warning: ftp_put(): Quota exceeded: [/zivot-s-rs.cz/forum/styles/orange/template/posting_buttons.html] won't be saved in /www/webftp.gigaserver.cz/webftp.gigaserver.cz/action/webftp.php on line 10
a přehraje posting_buttons.html jako prázdnou složku. Dělá totéž v mém stylu i při užití v prosilver (nejsem si jistá, kolik vlastností můj styl dědí či nedědí).
Vendulka
Prosím, normálně mi tykejte :)
A druhé prosím - vemte na vědomí, že jsem nefalšovaný laik, takže si představte, že cokoliv vysvětlujete, vysvětlujete své babičce :D
Život s RS

leschek
Příspěvky: 3000
Registrován: stř 09. lis 2011 0:09:51
Kontaktovat uživatele:

Re: Změna BBCode

Příspěvek od leschek » čtv 16. črc 2015 21:06:08

Řekl bych, že to je záležitost hostingu a ne problém phpBB. Asi by pomohlo kontaktovat hosting, nebo počkat, až se na toto téma podívá specialista na hostingy kksmirice.

Možná by to mohlo mít souvislost s používáním web ftp rozhraní místo normálního FTP klienta a čistě teoreticky by měl jít soubor nahrát pomocí normálního FTP klienta. Ale žádnou praktickou zkušenost s tímto problémem nemám...

Uživatelský avatar
kksmirice
Junior tým
Junior tým
Příspěvky: 1639
Registrován: pát 17. úno 2012 21:39:58
Kontaktovat uživatele:

Re: Změna BBCode

Příspěvek od kksmirice » čtv 16. črc 2015 21:40:05

leschek píše:... specialista na hostingy kksmirice. ...
trošku přehnané a nadnesené tvrzení :))

Pravděpodobně hosting používá chybový webftp. Osobně tento druh klientů vůbec nepoužívám (WebFTP byl vždy problémový a některé hostingy od něj úplně upustili).

Doporučuji upravit soubory na PC (ve vhodném programu, např. PSPad, NotePad++) a klasickým FTP klientem je přenést na FTP.
Klidně mi Vykejte, mohl bych být Vašim dědou...
1. Murphyho zákon: Na počátku nebylo nic. I to se pokazilo!

stránky: KK Zálabák Smiřice, test stránky pro všechny

[url=mailto://prolamy@email.cz?subject=phpBB%20pomoc]kontakt[/url] v případě pomoci - instalace systémů, založení databáze a tabulek, FTP přístup

Uživatelský avatar
ZivotsRS
Příspěvky: 78
Registrován: pon 05. led 2015 22:57:32
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Změna BBCode

Příspěvek od ZivotsRS » pát 17. črc 2015 11:10:54

Tak jsem zkontaktovala společnost, u které mám vedenou doménu a odpověď byla velmi prostá - jednoduše mám zaplněn prostor. Vůbec mě to nenapadlo zkontrolovat, protože ještě nedávno místo bylo, ale udělala jsem mezitím spoustu reportáží a ještě subdomény, takže objem dat se hodně zvýšil.
Nejprostší vysvětlení mne nikdy nenapadne.
Pánové, děkuji za rady, navyšuji tarif a pak se mi úpravy snad podaří již bez problémů.
Vendulka
Prosím, normálně mi tykejte :)
A druhé prosím - vemte na vědomí, že jsem nefalšovaný laik, takže si představte, že cokoliv vysvětlujete, vysvětlujete své babičce :D
Život s RS

Uživatelský avatar
ZivotsRS
Příspěvky: 78
Registrován: pon 05. led 2015 22:57:32
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Změna BBCode

Příspěvek od ZivotsRS » pát 17. črc 2015 12:01:31

Dodatek - mám upraveno a přeuloženo + archivováno i u sebe a vše vypadá tak, jak má :)) ještě jednou díky za rady
Vendulka
Prosím, normálně mi tykejte :)
A druhé prosím - vemte na vědomí, že jsem nefalšovaný laik, takže si představte, že cokoliv vysvětlujete, vysvětlujete své babičce :D
Život s RS

Odpovědět