Chybová hláška při instalaci

Máte problémy s instalaci phpBB3 nebo s konverzi z phpBB2 na phpBB3? Zde naleznete pomoc.
Pravidla fóra
Čim více informací poskytnete ve vašem dotazu, tim vyšší je šance, že se vám dřív dostane přesné odpovědi. Uveďte odkaz na vaše fórum, používané rozšíření a styly a zkuste sepsat úpravy na fóru za poslední týdny. Nezapomeňte uvést výstižný titulek tématu.
Odpovědět
blood311
Příspěvky: 8
Registrován: stř 26. bře 2014 23:15:27

Chybová hláška při instalaci

Příspěvek od blood311 » úte 18. lis 2014 0:19:55

Zdravím, stáhl jsem si phpBB 3.1.1, rozbalil, zkopčil na web a tohle:

Warning: require(/www/ondrejvanek.cz/tvojefantasy.ondrejvanek.cz/vendor/composer/ClassLoader.php): failed to open stream: No such file or directory in /www/ondrejvanek.cz/tvojefantasy.ondrejvanek.cz/vendor/composer/autoload_real.php on line 12

Fatal error: require(): Failed opening required '/www/ondrejvanek.cz/tvojefantasy.ondrejvanek.cz/vendor/composer/ClassLoader.php' (include_path='.:/usr/share/pear:/usr/share/php:/www/ondrejvanek.cz:/www/ondrejvanek.cz-tmpdir') in /www/ondrejvanek.cz/tvojefantasy.ondrejvanek.cz/vendor/composer/autoload_real.php on line 12

Co s tím? nic jsem nesmazal, needitoval, jen zkopíroval, nemělo by to spustit instalaci? O.o jsem z toho docela ztracenej :-/

leschek
Příspěvky: 3000
Registrován: stř 09. lis 2011 0:09:51
Kontaktovat uživatele:

Re: Chybová hláška při instalaci

Příspěvek od leschek » úte 18. lis 2014 0:32:33

Tohle mi připadá trochu zvláštní:

Kód: Vybrat vše

/www/ondrejvanek.cz/tvojefantasy.ondrejvanek.cz/vendor/composer/ClassLoader.php
zvlášť ta část ondrejvanek.cz/tvojefantasy.ondrejvanek.cz/. Jak máš pojmenovaný adresář s fórem?

blood311
Příspěvky: 8
Registrován: stř 26. bře 2014 23:15:27

Re: Chybová hláška při instalaci

Příspěvek od blood311 » úte 18. lis 2014 0:58:13

mám registrovanou doménu ondrejvanek.cz a v ní mám subdoménu tvojefantasy.ondrejvanek.cz a v tý mám soubory, phpbb 3.0.12 mi tak jelo normálně.

leschek
Příspěvky: 3000
Registrován: stř 09. lis 2011 0:09:51
Kontaktovat uživatele:

Re: Chybová hláška při instalaci

Příspěvek od leschek » úte 18. lis 2014 1:12:01

A aktualizuješ fórum z 3.0.12 nebo instaluješ nové?
A jaký balíček přesně jsi stáhnul?

P.S. Ale nenapsal jsi, v jakém adresáři máš na serveru instalaci fóra.

blood311
Příspěvky: 8
Registrován: stř 26. bře 2014 23:15:27

Re: Chybová hláška při instalaci

Příspěvek od blood311 » úte 18. lis 2014 9:47:19

Nové, starý jsem smazal, kopíruju tam vše znova, balíček jsem stáhl tady - stahnout/
zkusil jsem oba dva, včetně češtiny i bez, tak jak to tam je jsem to rozbalil a zkopíroval na web. Takže je tam vlastně složka Install a v ní nějaký soubory, fakt se v tom nějak nevyznám jak to funguje :-/, dřív byl soubor install rovnou v tom kořenovým adresáři, takže se hned spustil, teď fakt nevím :-(

leschek
Příspěvky: 3000
Registrován: stř 09. lis 2011 0:09:51
Kontaktovat uživatele:

Re: Chybová hláška při instalaci

Příspěvek od leschek » úte 18. lis 2014 12:06:04

Pořád jsi ale nenapsal, do jakého adresáře na FTP serveru fórum jsi adresář nahrál. Příklad. U mě je to pro jedno fórum adresář:
/public_html/forum1/ (takže složka install je v adresáři /public_html/forum1/install)
pro jiné:
/public_html/forum1_phpBB31/ (takže složka install je v adresáři /public_html/forum1_phpBB31/install)

Pokud nahradím public_html doménou, tak spustím v mém případě instalaci tak, že v prohlížeči otevřu adresu:

Kód: Vybrat vše

http://www.moje_domena/forum1/install

blood311
Příspěvky: 8
Registrován: stř 26. bře 2014 23:15:27

Re: Chybová hláška při instalaci

Příspěvek od blood311 » úte 18. lis 2014 12:33:30

Uf, asi vypadám fakt jako blbec :D - příhlásím se na FTP na svojí doménu - tam je složka ondrejvanek.cz coz je ta hlavní doména a pak tam mám subdomény - složka tvojefantasy.ondrejvanek.cz, tu otevřu a tam jsou soubory phpbb.
http://tvojefantasy.ondrejvanek.cz/phpbb.jpg - takhle (tenhle obrázek je ve stejný složce jako složka install)

Takže by to mělo v podstatě spustit instalaci když zadám http://www.tvojefantasy.ondrejvanek.cz/install - ale to hodí tu chybu...

leschek
Příspěvky: 3000
Registrován: stř 09. lis 2011 0:09:51
Kontaktovat uživatele:

Re: Chybová hláška při instalaci

Příspěvek od leschek » úte 18. lis 2014 12:37:07

Můžeš mi poslat na SZ informace pro připojení k FTP?

blood311
Příspěvky: 8
Registrován: stř 26. bře 2014 23:15:27

Re: Chybová hláška při instalaci

Příspěvek od blood311 » úte 18. lis 2014 12:38:40

Jo, vydrž :-)

leschek
Příspěvky: 3000
Registrován: stř 09. lis 2011 0:09:51
Kontaktovat uživatele:

Re: Chybová hláška při instalaci

Příspěvek od leschek » úte 18. lis 2014 13:58:52

Takže se musím omluvit bloodovi311, protože tam ty složky byly opravdu tak, jak napsal. Nejdřív jsem si myslel, že je chyba v přesměrování na subdoménu, ale zdá se, že při přenosu souborů na server se mu zmenšily velká písmena v názvech souborů a složek na malá a proto phpBB nedokáže tyto soubory a složky najít.

Uživatelský avatar
kksmirice
Junior tým
Junior tým
Příspěvky: 1639
Registrován: pát 17. úno 2012 21:39:58
Kontaktovat uživatele:

Re: Chybová hláška při instalaci

Příspěvek od kksmirice » úte 18. lis 2014 16:51:19

leschek píše:... zdá se, že při přenosu souborů na server se mu zmenšily velká písmena v názvech souborů a složek na malá a proto phpBB nedokáže tyto soubory a složky najít.
Velikost písmen se sama od sebe nezmění.
Pokud používá klienta, kde je tato možnost - "převeď názvy souborů na malá písmena" - pak jde o chybu na straně uživatele. Stačí tuto možnost odškrtnout a soubory přenést znovu.
Klidně mi Vykejte, mohl bych být Vašim dědou...
1. Murphyho zákon: Na počátku nebylo nic. I to se pokazilo!

stránky: KK Zálabák Smiřice, test stránky pro všechny

[url=mailto://prolamy@email.cz?subject=phpBB%20pomoc]kontakt[/url] v případě pomoci - instalace systémů, založení databáze a tabulek, FTP přístup

blood311
Příspěvky: 8
Registrován: stř 26. bře 2014 23:15:27

Re: Chybová hláška při instalaci

Příspěvek od blood311 » úte 18. lis 2014 21:09:27

Áno za nic se neomlouvej, to já se omluvám za svoji debiltu, velký dík :-). Byla to moje chyba, měl jsem si při kopírování přečíst co tam mám a nemám zaškrtlý. Problém vyřešen. :-)

baxik

Re: Chybová hláška při instalaci

Příspěvek od baxik » pon 18. čer 2018 11:30:23

Heej,

Nezoufej, byl jsem stejne slepy a az tady jak to ctu jsem si uvedomil ze jsem udelal stejnou chybku :D

Odpovědět