Aktualizace z 3.0.9 na 3.2.8

Máte problémy s instalaci phpBB3 nebo s konverzi z phpBB2 na phpBB3? Zde naleznete pomoc.
Pravidla fóra
Čim více informací poskytnete ve vašem dotazu, tim vyšší je šance, že se vám dřív dostane přesné odpovědi. Uveďte odkaz na vaše fórum, používané rozšíření a styly a zkuste sepsat úpravy na fóru za poslední týdny. Nezapomeňte uvést výstižný titulek tématu.
Odpovědět
chavier
Příspěvky: 2
Registrován: stř 13. lis 2019 20:50:15

Aktualizace z 3.0.9 na 3.2.8

Příspěvek od chavier » stř 13. lis 2019 21:05:51

Dobrý den,

hrozně se stydím jak starou verzi fora planuji aktualizovat, ale už není jiného zbytí. Dle návodu https://www.phpbb.com/support/docs/en/3 ... /upgrade3/ jsem se pokoušel o aktualizaci, jenomže má verze php 5.4 to nepodporovala, tak jsem požádal webhosting o přesun na php 7.1. Teď mi nejede nic. Po nějakém vyladění jsem rozjel aktualizaci, ukázala se chyba
\phpbb\db\migration\data\v310\extensions
Na phpbb com jsem zjistil, že přesun z 3.0.9. na 3.2.8 je náročný, a měl bych postupoval postupně:

3.0.9 > 3.0.14 (make a backup - files + database)
3.0.12 to 3.1.12 (make another backup - files + database)
and then 3.1.12 to 3.2.8

Sehnal jsem si aktualizační balík 3.0.9. na 3.0.14 a znova stojím, zřejmě skrz verzi php.

Prosím doporučte mi jak postupovat?

web je forum.nasetraktory.cz
databáze má 3,6gb.

Děkuji

x-rated
Příspěvky: 80
Registrován: pát 06. úno 2015 22:02:27
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Aktualizace z 3.0.9 na 3.2.8

Příspěvek od x-rated » sob 16. lis 2019 16:48:43

nejdřív je potřeba aktualizovat samotný fórum ještě na tý hostorický verzi php, až po dokončení poslední aktualizace je možný přepnout php na verzi 7.2, v opačnym pořadí to fungovat nebude
php 7.1 nedostává ani bezpečnostní aktualizace a je to nepodporovaná verze ze strany php, php 7.3 a 7.4 zase nepodporuje aplikace phpbb, takže jediná možnost je právě php 7.2, který nedostává opravy bugů, ale jenom opravy bezpečnostní

chavier
Příspěvky: 2
Registrován: stř 13. lis 2019 20:50:15

Re: Aktualizace z 3.0.9 na 3.2.8

Příspěvek od chavier » ned 01. pro 2019 22:28:18

Kousek jsem se posunul. Na localu jsem provedl instalaci 3.0.9., aktualizaci na 3.0.14, pak aktualizaci na 3.2.8 přes CLI aktualizoval, vše funguje na phpbb 5.6.40 na 100%
Teď jsem to přehrál na hosting (phpbb 5.6.30), zkopíroval soubory, přes bigdump přetáhl databázi, upravil configa, ale forum jsem nerozjel:

Adresa webu nasetraktory.sk/forum

Kód: Vybrat vše

Fatal error: Uncaught exception 'RuntimeException' with message 'You have specified an invalid dbms driver: phpbb\db\driver\mysqli' in /web/htdocs1/nasetraktorysk/home/www/forum/phpbb/config_php_file.php:158 Stack trace: #0 /web/htdocs1/nasetraktorysk/home/www/forum/phpbb/di/container_builder.php(545): phpbb\config_php_file->convert_30_dbms_to_31('phpbb\\db\\driver...') #1 /web/htdocs1/nasetraktorysk/home/www/forum/phpbb/di/container_builder.php(212): phpbb\di\container_builder->inject_dbal_driver() #2 /web/htdocs1/nasetraktorysk/home/www/forum/phpbb/di/container_builder.php(419): phpbb\di\container_builder->get_container() #3 /web/htdocs1/nasetraktorysk/home/www/forum/phpbb/di/container_builder.php(165): phpbb\di\container_builder->load_extensions() #4 /web/htdocs1/nasetraktorysk/home/www/forum/common.php(115): phpbb\di\container_builder->get_container() #5 /web/htdocs1/nasetraktorysk/home/www/forum/index.php(23): include('/web/htdocs1/na...') #6 {main} thrown in /web/htdocs1/nasetraktorysk/home/www/forum/phpbb/config_php_file.php on line 158
Nějaký nápad?

x-rated
Příspěvky: 80
Registrován: pát 06. úno 2015 22:02:27
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Aktualizace z 3.0.9 na 3.2.8

Příspěvek od x-rated » pon 02. pro 2019 9:23:49

to vypadá, že máš v configu nějak špatně nastavený přístupový údaje do databáze, viz

Kód: Vybrat vše

You have specified an invalid dbms driver: phpbb\db\driver\mysqli' in /web/htdocs1/nasetraktorysk/home/www/forum/phpbb/config_php_file.php
proto to na localhostu funguje a na serveru ne
někdy stačí i nějakej závadnej neviditelnej znak, pokuds tam ty údaje kopíroval z nějakýho souboru (jiný kódování atd)
máš na serveru mysqli nebo jenom mysql?

Odpovědět