Po aktualizaci na 3.3.1 nefunkční "cron" v patičce

Zde můžete diskutovat o nové verzi phpBB nebo jejím překladu.
Odpovědět
Fit
Příspěvky: 126
Registrován: pát 30. led 2009 14:53:24

Po aktualizaci na 3.3.1 nefunkční "cron" v patičce

Příspěvek od Fit » ned 30. srp 2020 15:36:32

Ahoj,
dnes jsem udělal aktualizaci z 3.2.8 na nejnovější 3.3.1., zatím pouze na mé testovací verzi fóra. Vše proběhlo v pořádku a funguje, jak má.

Objevil jsem ale drobný problém v patičce šablony (zobrazuje se jak v original "prosilver", tak v jiných šablonách, když vyzkouším). Na webu se to ukazuje takto:
cron.png
V kódu je to vypsané v patičce takto:

Kód: Vybrat vše

<img src="/app.php/cron/cron.task.core.tidy_search" width="1" height="1" alt="cron" />
Poradí mi prosím někdo, v čem je problém? Jakoby se nezobrazí obrázek, ale vypíše to alt popisek viz. obrázek. Samozřejmě to nechci mazat ze šablony, protože to tam zřejmě má být. V overall_footer.html se jedná o tento úsek kódu:

Kód: Vybrat vše

<div>
	<a id="bottom" class="anchor" accesskey="z"></a>
	<!-- IF not S_IS_BOT -->{RUN_CRON_TASK}<!-- ENDIF -->
</div>
Hosting mám Nolimit Extra u Wedos. PHP verze 7.2.14. Zatím novou verzi fóra testuji pouze na subdoméně ve zkušební verzi. Žádného jiného problému jsem si nevšiml, ale raději se chci tady zeptat, než to nasadím do ostré verze. S tímhle jsem se setkal poprvé, tak se ptám. Zkoušel jsem to i googlit, ale nic, co by mi pomohlo, jsem nenašel. Díky ;)

x-rated
Příspěvky: 129
Registrován: pát 06. úno 2015 22:02:27
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Po aktualizaci na 3.3.1 nefunkční "cron" v patičce

Příspěvek od x-rated » pon 31. srp 2020 4:07:50

tak někam do css, třeba do custom.css, přidej tenhle kousek kódu

Kód: Vybrat vše

img[alt="cron"] {display:none;}
a po dokončení aktualizace si nezapomeň na webhostingu nastavit php 7.4

Fit
Příspěvky: 126
Registrován: pát 30. led 2009 14:53:24

Re: Po aktualizaci na 3.3.1 nefunkční "cron" v patičce

Příspěvek od Fit » pon 31. srp 2020 7:40:12

OK, skrýt přes css to samozřejmě zvládnu. Přejít na php 7.4 mám potom taky v plánu. Ale zajímalo by mě, jestli to neznačí nějaký větší problém? Nebo myslíte, že to pak zmizí po přechodu na nejnovější php a že to má souvislost?

Našel jsem tohle téma: https://www.phpbb.com/community/viewtop ... #p15426581

Ale moc moudrý z toho nejsem. Zkoušel jsem přidat do .htaccess toto:

Kód: Vybrat vše

<IfModule mod_negotiation.c>
    Options -MultiViews
</IfModule>
Ale poté přestane fungovat web a skočí ERROR 500 a že je problém v .htaccess souboru.

x-rated
Příspěvky: 129
Registrován: pát 06. úno 2015 22:02:27
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Po aktualizaci na 3.3.1 nefunkční "cron" v patičce

Příspěvek od x-rated » úte 01. zář 2020 5:09:21

tak podstatný sou dvě věci
1) jestli všechno funguje
2) jestli chceš mít v zápatí nějakej divnej obrázek, kterej ani neni vidět
docela by mě zajímalo, jakej blázen tam tenhle kus kódu dával, já nic takovýho na fóru vůbec nemám 🤔

Fit
Příspěvky: 126
Registrován: pát 30. led 2009 14:53:24

Re: Po aktualizaci na 3.3.1 nefunkční "cron" v patičce

Příspěvek od Fit » úte 01. zář 2020 7:55:16

Jo, tak zdá se, že všechno funguje bez problémů. Jak říkám, je to i v oficiálním prosilveru v overall_footer.html, konkrétně toto to má na svědomí:

Kód: Vybrat vše

<div>
	<a id="bottom" class="anchor" accesskey="z"></a>
	<!-- IF not S_IS_BOT -->{RUN_CRON_TASK}<!-- ENDIF -->
</div>
Na verzi 3.2.8 to ale na webu nevypisuje nic. Na 3.3.1 tam mám viz. výše. Tak uvidím, asi si s tím budu ještě chvíli hrát pro jistotu v testovací verzi. Když na nic nepřijdu, tak to prostě skryji přes css. Kdyby náhodou někoho něco napadlo, tak prosím napište...

Fit
Příspěvky: 126
Registrován: pát 30. led 2009 14:53:24

Re: Po aktualizaci na 3.3.1 nefunkční "cron" v patičce

Příspěvek od Fit » úte 22. zář 2020 18:12:50

Tak jen pro info. Aktualizoval jsem už i ostrou verzi webu a tam se tento problém neobjevil. Tak nevím, možná se to týkalo jenom subdomény na Wedosu, netuším... Každopádně vše jede.

Odpovědět