Buttons menu

Vaše dotazy, potíže nebo diskuze k phpBB3 MODům patří sem
Pravidla fóra
Nikdy na fóru nezveřejňujete své údaje (uživ. jméno a heslo) k vaší databázi a FTP, riskujete tím mnoho věcí. Od zneužití po zničení vašeho systému. Pokud je to opravdu nutné, tak doporučujeme vytvořit dočasný FTP účet pro ty potřebné soubory.

Oficiální podpora je z technických důvodů poskytována pouze MODům, které byly schváleny na phpBB.com, jejich seznam najdete zde.
Zamčeno
iripet

Buttons menu

Příspěvek od iripet » stř 14. kvě 2014 15:14:29

zdravím,

mám prosbu. Instaloval jsem buttons menu na chcisport.cz

teď mi to ukazuje chybu: Parse error: syntax error, unexpected T_IF, expecting ')' in /mnt/web-data2/chcisport_cz/public_html/www/index.html/includes/functions.php on line 4750

dělal jsem to podle návodu, který jsem stáhnul s tím modem. poslední krok je otevřít v prohlížeči http://www.chcisport.cz/index.html/inst ... s_menu.php aby se to doinstalovalo, ale tam je ta chyba...

Všechno jsem zkontroloval a zkusil udělat 3x ale pořád je tam někde nějáká chyba... nevim, jestli jsem někde něco neudělal špatně při tom přepisování (protože jsem programovací analfabet). ale jel jsem dle návodu... může to být tím, že používám jinou šablonu? konkr. MADEVO popř. víte někdo co tam kde přepsat jinde, aby mi to šlapalo i tady?

díky

Petr

Uživatelský avatar
nikabb
Příspěvky: 345
Registrován: čtv 22. pro 2011 15:02:15
Kontaktovat uživatele:

Re: Buttons menu

Příspěvek od nikabb » stř 14. kvě 2014 17:14:11

Bylo by dobré přidat ke stažení tvůj styl a mód který instaluješ, aby se vyloučila chyba ve špatné úpravě šablony.

Avšak bych spíše řekla, že máš špatně zadanou adresu pro instalaci. Zkus to zadat do prohlížeče takto: http://www.chcisport.cz/install_buttons_menu.php
Naposledy upravil(a) kksmirice dne stř 14. kvě 2014 18:27:00, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Odkazy do CODE dávají jen warez fóra!!! K tomu slouží URL

leschek
Příspěvky: 3000
Registrován: stř 09. lis 2011 0:09:51
Kontaktovat uživatele:

Re: Buttons menu

Příspěvek od leschek » stř 14. kvě 2014 17:49:13

Já bych zkusil přepnout fórum na prosilver a nainstaloval (otevřít tu instalační adresu) to v prosilveru.
Předpokládám, že víš, že musíš upravit i tvůj styl v závislosti na tom, od kterého stylu je odvozen (jestli od prosilveru nebo subsilveru2).
Taky by jsi asi měl zkontrolovat úpravy, které jsi provedl v souborech (občas se něco povede vložit na špatné místo).

Uživatelský avatar
kksmirice
Junior tým
Junior tým
Příspěvky: 1639
Registrován: pát 17. úno 2012 21:39:58
Kontaktovat uživatele:

Re: Buttons menu

Příspěvek od kksmirice » stř 14. kvě 2014 18:24:25

iripet píše:... teď mi to ukazuje chybu: Parse error: syntax error, unexpected T_IF, expecting ')' in /mnt/web-data2/chcisport_cz/public_html/www/index.html/includes/functions.php on line 4750 ...
Pokud to píše, že je chyba na řádku 4750 souboru includes/functions.php, pak věřte, že tam opravdu je. Chybí Vám uzavírací závorka v podmínce IF (.... ) (to popisuje zmíněná chyba) nebo jste, jak píše Leschek, vložil kód na špatné místo.

Vámi uvedený odkaz také informuje o tom, že si máte stáhnout a nainstalovat nejnovější UMIL.
Klidně mi Vykejte, mohl bych být Vašim dědou...
1. Murphyho zákon: Na počátku nebylo nic. I to se pokazilo!

stránky: KK Zálabák Smiřice, test stránky pro všechny

[url=mailto://prolamy@email.cz?subject=phpBB%20pomoc]kontakt[/url] v případě pomoci - instalace systémů, založení databáze a tabulek, FTP přístup

iripet

Re: Buttons menu

Příspěvek od iripet » čtv 15. kvě 2014 15:35:08

kksmirice píše:Vámi uvedený odkaz také informuje o tom, že si máte stáhnout a nainstalovat nejnovější UMIL.
nevim co to je UMIL, ale jdu na tom zapracovat...
nikabb píše:Bylo by dobré přidat ke stažení tvůj styl a mód který instaluješ, aby se vyloučila chyba ve špatné úpravě šablony.

Avšak bych spíše řekla, že máš špatně zadanou adresu pro instalaci. Zkus to zadat do prohlížeče takto: http://www.chcisport.cz/install_buttons_menu.php
bohužel nevím jak to sem přidám - ta adresa je určitě správně - ani wordpress a ani phpBB mi nespustil instalaci, pokud soubory nebyli nahrány ve složce index.html
leschek píše:Já bych zkusil přepnout fórum na prosilver a nainstaloval (otevřít tu instalační adresu) to v prosilveru.
Předpokládám, že víš, že musíš upravit i tvůj styl v závislosti na tom, od kterého stylu je odvozen (jestli od prosilveru nebo subsilveru2).
Taky by jsi asi měl zkontrolovat úpravy, které jsi provedl v souborech (občas se něco povede vložit na špatné místo).
Vím, že to mám upravit v tom daném stylu :-) přepl jsem zpět na zákaldní šablonu prosilver a pracoval pouze s ní. Chybu jsem taky při přepisování našel, ale ne tu kterou mi to hlásí. chybu jsem našel pouze při úpravě overall_header.html.
Na tom řádku byla chyba v té závorce, teď jsem se posunul s chybou na řádek
Parse error: syntax error, unexpected T_SL in /mnt/web-data2/chcisport_cz/public_html/www/index.html/includes/functions.php on line 4849
ale tam je pouze << HIDE a nic jiného... tento řádek je původní - nad ním je ten vložený kod.

iripet

Re: Buttons menu

Příspěvek od iripet » čtv 15. kvě 2014 15:52:34

kksmirice píše:
iripet píše:... teď mi to ukazuje chybu: Parse error: syntax error, unexpected T_IF, expecting ')' in /mnt/web-data2/chcisport_cz/public_html/www/index.html/includes/functions.php on line 4750 ...
Pokud to píše, že je chyba na řádku 4750 souboru includes/functions.php, pak věřte, že tam opravdu je. Chybí Vám uzavírací závorka v podmínce IF (.... ) (to popisuje zmíněná chyba) nebo jste, jak píše Leschek, vložil kód na špatné místo.

Vámi uvedený odkaz také informuje o tom, že si máte stáhnout a nainstalovat nejnovější UMIL.

stáhnul jsem a instalace podle návodu probíhá pouze tak, že nakopíruju složku do souboru s phpBB... žádnou změnu však nevidím

Uživatelský avatar
kksmirice
Junior tým
Junior tým
Příspěvky: 1639
Registrován: pát 17. úno 2012 21:39:58
Kontaktovat uživatele:

Re: Buttons menu

Příspěvek od kksmirice » čtv 15. kvě 2014 16:33:58

Můžete dát celý functions.php ke stažení? Nebo do SZ přístupové údaje na FTP.

Pravděpodobně jsou špatně provedeny úpravy kódu a v tomto případě to, prozatím, šablonou nebude.
iripet píše:... ale tam je pouze << HIDE a nic jiného... tento řádek je původní - nad ním je ten vložený kod.
Měly by tam být <<< ne jen dvě a za by neměla být žádná mezera.
Je to tzv. heredoc.
Klidně mi Vykejte, mohl bych být Vašim dědou...
1. Murphyho zákon: Na počátku nebylo nic. I to se pokazilo!

stránky: KK Zálabák Smiřice, test stránky pro všechny

[url=mailto://prolamy@email.cz?subject=phpBB%20pomoc]kontakt[/url] v případě pomoci - instalace systémů, založení databáze a tabulek, FTP přístup

Zamčeno