Mód na automatické odhlášení uživatele

Vaše dotazy, potíže nebo diskuze k phpBB3 MODům patří sem
Pravidla fóra
Nikdy na fóru nezveřejňujete své údaje (uživ. jméno a heslo) k vaší databázi a FTP, riskujete tím mnoho věcí. Od zneužití po zničení vašeho systému. Pokud je to opravdu nutné, tak doporučujeme vytvořit dočasný FTP účet pro ty potřebné soubory.

Oficiální podpora je z technických důvodů poskytována pouze MODům, které byly schváleny na phpBB.com, jejich seznam najdete zde.
Zamčeno
Petr Jeník
Příspěvky: 2
Registrován: úte 13. kvě 2014 17:20:45

Mód na automatické odhlášení uživatele

Příspěvek od Petr Jeník » úte 13. kvě 2014 17:31:32

Zdravim
Ne a ne najít mód, který by mi zajistil automatické odhlášení uživatele v případě, že se přihlásí na jiném počítači.
Důvodem je to, že mám na jednom fóru i placenou část a uživatelé se mi tam skládají a chodí tam pod jedním účtem.
Chci jim to tedy alespoň znepříjemnit tím, že pokud se na daný účet přihlásí, tak to automaticky odhlásí z téhož účtu všechny ostatní lidi.
Existuje nějaký takový mód? Popř. nějaký jednoduchý fígl, jak to udělat?
Předem díky za odpovědi

leschek
Příspěvky: 3000
Registrován: stř 09. lis 2011 0:09:51
Kontaktovat uživatele:

Re: Mód na automatické odhlášení uživatele

Příspěvek od leschek » úte 13. kvě 2014 18:09:53

Nemyslím si, že něco takového existuje - možná něco v nastavení "Konfigurace serveru" - "Zabezpečení", ale nikdy jsem s tímto nastavením nepracoval, tak nevím.

Já bych asi napsal do podmínek, že pokud bude takový účet zjištěn, tak bude bez náhrady platby smazán a pak bych mazal účty.

Petr Jeník
Příspěvky: 2
Registrován: úte 13. kvě 2014 17:20:45

Re: Mód na automatické odhlášení uživatele

Příspěvek od Petr Jeník » stř 14. kvě 2014 9:27:13

V podmínkách to pochopitelně mám a multiúčty sleduju a banuju, ale rád bych i nějaké automatické řešení, které jim to znepříjemní. Kdyby fungovalo to automatické odhlašování, tak by prakticky nemohli na webu šmejdit dva naráz na jednom účtu, protože by se navzájem odhlašovali.

Nešlo by to udělat nějak bez módu při načtení hlavičky?
Něco jako php script který by dělal: "smazat všechny sessions tohoto uživatele kromě té, kterou právě používá"

Uživatelský avatar
Otakar Pěnkava
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 538
Registrován: sob 25. říj 2008 16:17:14
Kontaktovat uživatele:

Re: Mód na automatické odhlášení uživatele

Příspěvek od Otakar Pěnkava » stř 14. kvě 2014 11:47:29

Mód na to neexistuje, ale něco podobného jde udělat. Bohužel je nutné sáhnout přímo do jádra fóra, konkrétně tuším do includes/session.php a ještě tuším do auth.php. Řešil jsem něco podobného.

V těchto zásazích opatrně, dá se tím celkem snadno zku*vit fórum ;)
Starám se o projekt phpBB.cz od doby, kdy jsem jej zachránil před zaniknutím. Pomůžete mi a dostaneme jej zase nahoru?
Přes soukromé zprávy ani Facebook neposkytuji podporu.

Uživatelský avatar
nikabb
Příspěvky: 345
Registrován: čtv 22. pro 2011 15:02:15
Kontaktovat uživatele:

Re: Mód na automatické odhlášení uživatele

Příspěvek od nikabb » stř 14. kvě 2014 12:18:13

A co použít
Validate X_FORWARDED_FOR header
a
Session IP validation
? nevím přesně jak to funguje, ale ověření IP adresy a session by mohlo vyjít. Kdyžtak mě zkušenější poučte ;-)

Mimochodem mě teď ještě napadá:
Maximum number of login attempts
- což je maximální počet přihlášení na jeden účet. To by mohlo jít ;-)

leschek
Příspěvky: 3000
Registrován: stř 09. lis 2011 0:09:51
Kontaktovat uživatele:

Re: Mód na automatické odhlášení uživatele

Příspěvek od leschek » stř 14. kvě 2014 14:18:05

nikabb píše:Mimochodem mě teď ještě napadá:

Maximum number of login attempts

- což je maximální počet přihlášení na jeden účet. To by mohlo jít ;-)
Není to náhodou "maximální počet nepovedených přihlášení"? Obrana proti útoku hrubou silou, kdy může uživatel jen několikrát (nastavený počet krát) vyplnit špatně přihlašovací údaje - pokud je nevyplní dobře, bude muset nějakou (nastavenou) dobu počkat, aby se mohl zkusit přihlásit znovu.

Uživatelský avatar
nikabb
Příspěvky: 345
Registrován: čtv 22. pro 2011 15:02:15
Kontaktovat uživatele:

Re: Mód na automatické odhlášení uživatele

Příspěvek od nikabb » stř 14. kvě 2014 16:59:07

HM Lešku máš pravdu je to maximální počet pokusů o přihlášení :))

Jediný mód co sem našla je Alert For Login 1.3.0

bližší info zde: https://www.phpbb.com/community/viewtop ... &t=2174692

náhled toho co se v něm dá nastavit je zde:
Obrázek

Zamčeno