Last5 - filtr výsledků

Vaše dotazy, potíže nebo diskuze k phpBB3 MODům patří sem
Pravidla fóra
Nikdy na fóru nezveřejňujete své údaje (uživ. jméno a heslo) k vaší databázi a FTP, riskujete tím mnoho věcí. Od zneužití po zničení vašeho systému. Pokud je to opravdu nutné, tak doporučujeme vytvořit dočasný FTP účet pro ty potřebné soubory.

Oficiální podpora je z technických důvodů poskytována pouze MODům, které byly schváleny na phpBB.com, jejich seznam najdete zde.
Zamčeno
bbarmann

Last5 - filtr výsledků

Příspěvek od bbarmann » ned 11. kvě 2014 11:07:18

Ahoj,
používám na svém phpBB3 mod last5 pro zobrazení posledních 5 příspěvků v rámci celého fóra.

Nyní bych však potřeboval, aby se tam neukazovali příspěvky z konkrétních témat/založených for.
Někde jsem to na netu viděl, ale ted uz to hodinu hledam a nemuzu to nikde najit.

Jednalo se tam o to, že se specifikovali ID for, ktera nemeli byt zobrazena a následně se to přes IF ... SELECT profiltrovalo.
Nevíte o tom někdo? Nebo případně co kde přepsat aby to takhle fungovalo?

Díky díky

bbarmann

Re: Last5 - filtr výsledků

Příspěvek od bbarmann » ned 11. kvě 2014 17:07:01

Tak už jsem přišel na to, že změna bude pravděpodobně v souboru index.php od 137 řádku:

Kód: Vybrat vše

$sql = "SELECT p.post_id, p.poster_id, p.post_time, u.username, u.user_colour, t.topic_title
      		FROM " . POSTS_TABLE . " AS p
					LEFT JOIN " . USERS_TABLE . " AS u
					  ON p.poster_id = u.user_id
          LEFT JOIN " . TOPICS_TABLE . " AS t
					  ON p.topic_id = t.topic_id
      		WHERE p.post_approved = 1
      		ORDER BY p.post_time DESC";
ale at upravuju to WHERE jakkoliv (napr. na p.post_id = 22), nemuzu se dostat na kyzeny vysledek.
Resp. to funguje, ale vzdy to filtruje pouze podle příspěvku z ID, ne z celého fóra,
Nevím, jak to mam dokopat k tomu, aby ty filtrovalo ze všech for, která jsou v jedné kategorii.
Pravděpodobně to bude něco jako f.forum_id = xx ale žádná taková proměnná tam není...

leschek
Příspěvky: 3000
Registrován: stř 09. lis 2011 0:09:51
Kontaktovat uživatele:

Re: Last5 - filtr výsledků

Příspěvek od leschek » ned 11. kvě 2014 17:44:02

Nebudou fungovat podmínky pro šablony?
Jinak existuje MOD cBB blockgets (něco jako portál), ve kterém je blok s posledníma příspěvkama a mám pocit, že tam jdou nastavit fóra, ze kterých se to načítá. Je to sice větší MOD a jen na poslední příspěvky bych ho asi nepoužíval, ale na druhou stranu toho umí docela hodně. Pak existuje třeba MOD NV Recent Topics, kde se dají vyjmout určitý témata podle ID, ale nevím, jestli to jde i pro celý fóra.

Uživatelský avatar
kksmirice
Junior tým
Junior tým
Příspěvky: 1639
Registrován: pát 17. úno 2012 21:39:58
Kontaktovat uživatele:

Re: Last5 - filtr výsledků

Příspěvek od kksmirice » ned 11. kvě 2014 18:18:06

@Leschek:
podmínky samozřejmě budou fungovat.

@bbarman:
co takhle použít podmínku pro fórum:
p.forum_id=xx
nebo pro téma:
p.topic_id=xx

Má to jen jednu chybu, že je to nastavení "natvrdo" a musí se případně opět v podmínce měnit.
Nevím kde je kód umístěn a jakou má souvislost s celým fórem, takže se může stát, že budou vybrána vždy jen daná témata či fóra.
Klidně mi Vykejte, mohl bych být Vašim dědou...
1. Murphyho zákon: Na počátku nebylo nic. I to se pokazilo!

stránky: KK Zálabák Smiřice, test stránky pro všechny

[url=mailto://prolamy@email.cz?subject=phpBB%20pomoc]kontakt[/url] v případě pomoci - instalace systémů, založení databáze a tabulek, FTP přístup

bbarmann

Re: Last5 - filtr výsledků

Příspěvek od bbarmann » ned 11. kvě 2014 18:34:59

kksmirice píše:
@bbarman:
co takhle použít podmínku pro fórum:
p.forum_id=xx
nebo pro téma:
p.topic_id=xx
p.forum_id jsem zkoušel, bohužel to neukazuje nic...

Uživatelský avatar
kksmirice
Junior tým
Junior tým
Příspěvky: 1639
Registrován: pát 17. úno 2012 21:39:58
Kontaktovat uživatele:

Re: Last5 - filtr výsledků

Příspěvek od kksmirice » pon 12. kvě 2014 8:36:23

a jak jste to zkoušel?
Klidně mi Vykejte, mohl bych být Vašim dědou...
1. Murphyho zákon: Na počátku nebylo nic. I to se pokazilo!

stránky: KK Zálabák Smiřice, test stránky pro všechny

[url=mailto://prolamy@email.cz?subject=phpBB%20pomoc]kontakt[/url] v případě pomoci - instalace systémů, založení databáze a tabulek, FTP přístup

bbarmann

Re: Last5 - filtr výsledků

Příspěvek od bbarmann » pon 12. kvě 2014 18:14:44

no, přesně tahkle

Kód: Vybrat vše

$sql = "SELECT p.post_id, p.poster_id, p.post_time, u.username, u.user_colour, t.topic_title
            FROM " . POSTS_TABLE . " AS p
               LEFT JOIN " . USERS_TABLE . " AS u
                 ON p.poster_id = u.user_id
          LEFT JOIN " . TOPICS_TABLE . " AS t
                 ON p.topic_id = t.topic_id
            WHERE p.forum_id = 22
            ORDER BY p.post_time DESC";

Uživatelský avatar
kksmirice
Junior tým
Junior tým
Příspěvky: 1639
Registrován: pát 17. úno 2012 21:39:58
Kontaktovat uživatele:

Re: Last5 - filtr výsledků

Příspěvek od kksmirice » pon 12. kvě 2014 21:29:28

Opravdu existuje forum s ID 22?
Adresa Vašeho fóra?
Klidně mi Vykejte, mohl bych být Vašim dědou...
1. Murphyho zákon: Na počátku nebylo nic. I to se pokazilo!

stránky: KK Zálabák Smiřice, test stránky pro všechny

[url=mailto://prolamy@email.cz?subject=phpBB%20pomoc]kontakt[/url] v případě pomoci - instalace systémů, založení databáze a tabulek, FTP přístup

bbarmann

Re: Last5 - filtr výsledků

Příspěvek od bbarmann » čtv 15. kvě 2014 20:22:59

Nevím jestli ID fora, spis ID kategorie:
Obrázek

kazdopadne i kdyz to zkousim podle ID fora na ID = 26
Obrázek

tak v obou případech je sekce pro posledních 5 úplně prázdná

Uživatelský avatar
kksmirice
Junior tým
Junior tým
Příspěvky: 1639
Registrován: pát 17. úno 2012 21:39:58
Kontaktovat uživatele:

Re: Last5 - filtr výsledků

Příspěvek od kksmirice » čtv 15. kvě 2014 22:16:17

Pokud tomu tak je, pak je chyba nejspíše jinde...
Klidně mi Vykejte, mohl bych být Vašim dědou...
1. Murphyho zákon: Na počátku nebylo nic. I to se pokazilo!

stránky: KK Zálabák Smiřice, test stránky pro všechny

[url=mailto://prolamy@email.cz?subject=phpBB%20pomoc]kontakt[/url] v případě pomoci - instalace systémů, založení databáze a tabulek, FTP přístup

Zamčeno