Problém s módem [points]

Vaše dotazy, potíže nebo diskuze k phpBB3 MODům patří sem
Pravidla fóra
Nikdy na fóru nezveřejňujete své údaje (uživ. jméno a heslo) k vaší databázi a FTP, riskujete tím mnoho věcí. Od zneužití po zničení vašeho systému. Pokud je to opravdu nutné, tak doporučujeme vytvořit dočasný FTP účet pro ty potřebné soubory.

Oficiální podpora je z technických důvodů poskytována pouze MODům, které byly schváleny na phpBB.com, jejich seznam najdete zde.
Zamčeno
notforfloo
Příspěvky: 32
Registrován: pon 15. dub 2013 18:24:23

Problém s módem [points]

Příspěvek od notforfloo » stř 27. lis 2013 1:00:55

Opět zdravím,

zkoušel jsem nahrát mód points 1.0.3. jak přes automod, tak manuálně, vše (údajně) proběhlo v pořádku .. ale ani v jednom případě nemohu najít zda byl vůbec mód nainstalován = nemůžu nalézt nastavení.

(Jsem nováček, databázi jsem si zálohoval se všemi souboru z FTP)

když v administraci kliknu na záložku .MODY tak mi to vypíše chybu:

Kód: Vybrat vše

Všeobecná chyba
Cannot find module ./../includes/acp/acp_thanks.php

BACKTRACE

FILE: (not given by php)
LINE: (not given by php)
CALL: msg_handler()

FILE: [ROOT]/includes/functions_module.php
LINE: 446
CALL: trigger_error()

FILE: [ROOT]/adm/index.php
LINE: 74
CALL: p_master->load_active()
To stejné, když kliknu na záložku MCP_REPUTATION v moderátorské panelu .. chyba:

Kód: Vybrat vše

Všeobecná chyba
Cannot find module ./includes/mcp/mcp_reputation.php

BACKTRACE

FILE: (not given by php)
LINE: (not given by php)
CALL: msg_handler()

FILE: [ROOT]/includes/functions_module.php
LINE: 446
CALL: trigger_error()

FILE: [ROOT]/mcp.php
LINE: 244
CALL: p_master->load_active()
žádný mód na fóru nemám nainstalovaný a ani funkční .. jednou jsem to zkoušel, ale nepovedlo se.

Prosím o radu nebo klidně o důkladnější pomoc (kouknutí přímo od vás do administrace)

Díky!
SimCity Fórum - Vše o hře SimCity 5

leschek
Příspěvky: 3000
Registrován: stř 09. lis 2011 0:09:51
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s módem [points]

Příspěvek od leschek » stř 27. lis 2013 2:21:11

Při manuální instalaci jsi nahrál na server soubory, které MOD obsahuje?
Nainstaloval jsi změny do databáze? Obvykle se musí v prohlížeči otevřít soubor (většinou má v názvu install_xxx.php).
V případě AutoMODu asi nemáš dobře nastavené oprávnění složek (CHMOD).

notforfloo
Příspěvky: 32
Registrován: pon 15. dub 2013 18:24:23

Re: Problém s módem [points]

Příspěvek od notforfloo » stř 27. lis 2013 10:25:49

Ano, nainstaloval jsem soubory na server, přes prohlížeč spustil install, vše proběhlo v pořádku.
Do databáze nevím jak změny instalovat.

Našel by se tu někdo, kdo by se na to mohl kouknout? :-(
SimCity Fórum - Vše o hře SimCity 5

leschek
Příspěvky: 3000
Registrován: stř 09. lis 2011 0:09:51
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s módem [points]

Příspěvek od leschek » stř 27. lis 2013 12:49:20

A upravil jsi soubory podle dalšího souboru instalačního souboru s příponou xml? Taky se musí otevřít v prohlížeči. Do databáze se ty změny nainstalují tak, že se otevře ten druhý install.php (jiná koncovka a často i jiné jméno), který je na serveru, v prohlížeči. Ten s koncovkou xml se nachází v PC.

Uživatelský avatar
nikabb
Příspěvky: 345
Registrován: čtv 22. pro 2011 15:02:15
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s módem [points]

Příspěvek od nikabb » stř 27. lis 2013 13:40:07

možná, že nemáš mód přímo v

Kód: Vybrat vše

languages/cs/
složce nebo jestli máš fórum v angličtině. Dej odkaz na ten mód který si instaloval ať se podívám jak to tam je. ;-)

jinak ta první část:

Kód: Vybrat vše

Všeobecná chyba
Cannot find module ./../includes/acp/acp_thanks.php
je známka pozůstatku módu poděkovat za příspěvek, který ti tam buď zbyl nebo je špatně nainstalovaný.

notforfloo
Příspěvky: 32
Registrován: pon 15. dub 2013 18:24:23

Re: Problém s módem [points]

Příspěvek od notforfloo » stř 27. lis 2013 20:18:38

Já vám děkuji za pomoc, udělal jsem vše potřebné, podle návodu jak instalovat mod, ale nefunguje .. Pokusím se sehnat někoho kdo by byl ochotný věnovat trochu času a podíval se přímo sám kde je problém.

Ještě jednou děkuji :)
SimCity Fórum - Vše o hře SimCity 5

leschek
Příspěvky: 3000
Registrován: stř 09. lis 2011 0:09:51
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s módem [points]

Příspěvek od leschek » stř 27. lis 2013 21:26:41

Jestli mi pošleš na SZ přístup do administrace a na FTP tak se na to mrknu a snad i řeknu, kde je chyba.
P.S. + odkaz na stažení MODu

notforfloo
Příspěvky: 32
Registrován: pon 15. dub 2013 18:24:23

Re: Problém s módem [points]

Příspěvek od notforfloo » stř 27. lis 2013 22:42:42

máš to tam, díky moc! :)
Naposledy upravil(a) kksmirice dne stř 27. lis 2013 23:14:42, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Zbytečná citace předchozího příspěvku
SimCity Fórum - Vše o hře SimCity 5

leschek
Příspěvky: 3000
Registrován: stř 09. lis 2011 0:09:51
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s módem [points]

Příspěvek od leschek » stř 27. lis 2013 23:56:12

Takže AutoMOD ti nefunguje správně, protože nemáš správné oprávnění složek (více tady bod 5)

A MOD ti nefunguje, protože nemáš upravené soubory. Sice jsi nahrál soubory MODu na server a spustil instalaci MOPDu do databáze, ale neupravil jsi původní soubory fóra. Jak je upravit najdeš v souboru instal_mod.xml který je ve složce Points MOD 1.0.3 (po rozbalení archivu. Taky je v t= složce soubor licence a složky root). Tento soubor se otevře v prohlížeči a provedou se úpravy, který jsou v něm popsaný

konkrétně v případě tvého MODu to začíná

Open: index.php

Find

Kód: Vybrat vše

// Assign index specific vars
$template->assign_vars(array(
Add before

Kód: Vybrat vše

/**
* Points statistics
*/
if ( $config['points_enable'] && $config['stats_enable'])
{	
	// Load the richest users
	$sql_array = array(
		'SELECT'    => 'u.user_id, u.username, u.user_colour, u.user_points',
		'FROM'      => array(
			USERS_TABLE  => 'u',
		),                            
		'WHERE'	=> 'u.user_points > 0 AND u.user_type <> 2',
		'ORDER_BY'	=> 'u.user_points DESC',
	);
	$sql = $db->sql_build_query('SELECT', $sql_array);
	$result = $db->sql_query_limit($sql, 10);
	
	while ($row = $db->sql_fetchrow($result))
	{   
		$template->assign_block_vars('richest_users', array(
			'USERNAME'     => get_username_string('full', $row['user_id'], $row['username'], $row['user_colour']),
			'POINTS'       => $row['user_points'],
		));
	}
	$db->sql_freeresult($result);
atd...v tomto případě to znamená, že otevřeš v textovém editoru (nejčastěji notepadu++ nebo pspadu, ale rozhodně ne v normálním notepadu nebo MS wordu) soubor index.php, najdeš v něm dané řádky a před ně vložíš další řádky. Pak pokračuješ na další soubor a tak až do konce. Samozřejmě je vhodný před úpravou soubory zálohovat.

Zamčeno