Sidebar

Vaše dotazy, potíže nebo diskuze k phpBB3 MODům patří sem
Pravidla fóra
Nikdy na fóru nezveřejňujete své údaje (uživ. jméno a heslo) k vaší databázi a FTP, riskujete tím mnoho věcí. Od zneužití po zničení vašeho systému. Pokud je to opravdu nutné, tak doporučujeme vytvořit dočasný FTP účet pro ty potřebné soubory.

Oficiální podpora je z technických důvodů poskytována pouze MODům, které byly schváleny na phpBB.com, jejich seznam najdete zde.
Zamčeno
Uživatelský avatar
Caleb
Příspěvky: 100
Registrován: pon 23. úno 2009 22:29:28
Kontaktovat uživatele:

Sidebar

Příspěvek od Caleb » úte 06. srp 2013 12:01:32

Zdravím.

Podle tohoto návodu https://www.phpbb.com/kb/article/simple ... silver-se/ jsem si na foru udělal sidebar s několika boxy
Mám tam nějaký bannery a všechno funguje super, ale nemůžu přijít na jednu věc :-/

Do jednoho boxů bych potřeboval dát výpis narozenin t.j. ten samý výstup jako je normálně ve spodní části fóra.
Poraďte prosím jaký kód vložit do sidebar.html nebo kde ho naleznu???

Díky moc

Styl: Prosilver

leschek
Příspěvky: 3000
Registrován: stř 09. lis 2011 0:09:51
Kontaktovat uživatele:

Re: Sidebar

Příspěvek od leschek » úte 06. srp 2013 13:16:26

Já se na tu boční lištu nedíval, ale zkusil bych tam dát tohle (z index_body.html):

Kód: Vybrat vše

<!-- IF S_DISPLAY_BIRTHDAY_LIST and BIRTHDAY_LIST -->
	<h3>{L_BIRTHDAYS}</h3>
	<p><!-- IF BIRTHDAY_LIST -->{L_CONGRATULATIONS}: <strong>{BIRTHDAY_LIST}</strong><!-- ELSE -->{L_NO_BIRTHDAYS}<!-- ENDIF --></p>
<!-- ENDIF -->


Uživatelský avatar
Caleb
Příspěvky: 100
Registrován: pon 23. úno 2009 22:29:28
Kontaktovat uživatele:

Re: Sidebar

Příspěvek od Caleb » úte 06. srp 2013 16:19:54

Zkusil jsem, ale žádný efekt. Box nic nezobrazuje :-(
Cache clear, template refresh samo udělán.

Sidebar se zobrazuje trvale na pravé straně...nejen na indexu.

EDIT: už to funguje. Nevymazal jsem cache prohlížeče.
DÍKY MOC za radu Leschek

Uživatelský avatar
Caleb
Příspěvky: 100
Registrován: pon 23. úno 2009 22:29:28
Kontaktovat uživatele:

Re: Sidebar

Příspěvek od Caleb » pon 26. srp 2013 7:57:47

Tak jste měli pravdu :-(
Skutečně se to zobrazuje jenom na indexu.

Uživatelský avatar
ansysko
Příspěvky: 558
Registrován: ned 01. lis 2009 23:47:51
Kontaktovat uživatele:

Re: Sidebar

Příspěvek od ansysko » pon 26. srp 2013 21:35:04

Možno by pomohlo toto:

toto generuje narodeniny v index.php

Kód: Vybrat vše

// Generate birthday list if required ...
$birthday_list = '';
if ($config['load_birthdays'] && $config['allow_birthdays'] && $auth->acl_gets('u_viewprofile', 'a_user', 'a_useradd', 'a_userdel'))
{
    $now = phpbb_gmgetdate(time() + $user->timezone + $user->dst);

    // Display birthdays of 29th february on 28th february in non-leap-years
    $leap_year_birthdays = '';
    if ($now['mday'] == 28 && $now['mon'] == 2 && !$user->format_date(time(), 'L'))
    {
        $leap_year_birthdays = " OR u.user_birthday LIKE '" . $db->sql_escape(sprintf('%2d-%2d-', 29, 2)) . "%'";
    }

    $sql = 'SELECT u.user_id, u.username, u.user_colour, u.user_birthday
        FROM ' . USERS_TABLE . ' u
        LEFT JOIN ' . BANLIST_TABLE . " b ON (u.user_id = b.ban_userid)
        WHERE (b.ban_id IS NULL
            OR b.ban_exclude = 1)
            AND (u.user_birthday LIKE '" . $db->sql_escape(sprintf('%2d-%2d-', $now['mday'], $now['mon'])) . "%' $leap_year_birthdays)
            AND u.user_type IN (" . USER_NORMAL . ', ' . USER_FOUNDER . ')';
    $result = $db->sql_query($sql);

    while ($row = $db->sql_fetchrow($result))
    {
        $birthday_list .= (($birthday_list != '') ? ', ' : '') . get_username_string('full', $row['user_id'], $row['username'], $row['user_colour']);

        if ($age = (int) substr($row['user_birthday'], -4))
        {
            $birthday_list .= ' (' . max(0, $now['year'] - $age) . ')';
        }
    }
    $db->sql_freeresult($result);
} 
Tak si to pridaj do stránky, kde chceš zobrazovať narodeniny.

Možno sa tu nájde niekto znalejší php, kto ti to poradí inak a mňa zas pošlú do horúcich pekiel :D

Uživatelský avatar
Caleb
Příspěvky: 100
Registrován: pon 23. úno 2009 22:29:28
Kontaktovat uživatele:

Re: Sidebar

Příspěvek od Caleb » úte 27. srp 2013 8:41:55

Bohužel to nějak nefunguje :-|
Pokud nahradím v sidebar.html kod od Leschek kodem od Ansyko pak už mi ho Notepad++ vypisuje jen černě....jako by to byl jen obyčejný text.

Stránka pak zobrazuje právě jen ten kód jako prostý text. :-|

Uživatelský avatar
kksmirice
Junior tým
Junior tým
Příspěvky: 1639
Registrován: pát 17. úno 2012 21:39:58
Kontaktovat uživatele:

Re: Sidebar

Příspěvek od kksmirice » úte 27. srp 2013 9:01:45

Logické.
Leschek Vám psal kód pro vložení do souboru *.HTML
ansysko psal kód pro vložení do souboru *.PHP

Pozorně si pročtěte jednotlivé příspěvky.
Klidně mi Vykejte, mohl bych být Vašim dědou...
1. Murphyho zákon: Na počátku nebylo nic. I to se pokazilo!

stránky: KK Zálabák Smiřice, test stránky pro všechny

[url=mailto://prolamy@email.cz?subject=phpBB%20pomoc]kontakt[/url] v případě pomoci - instalace systémů, založení databáze a tabulek, FTP přístup

Uživatelský avatar
Caleb
Příspěvky: 100
Registrován: pon 23. úno 2009 22:29:28
Kontaktovat uživatele:

Re: Sidebar

Příspěvek od Caleb » úte 27. srp 2013 11:57:39

Aha :-/ Tak na to jsem bohužel trošku krátkej :-|
Kam vložit do stránky??? Jak?

Efekt má být ten, že se obsah boxu v sidbaru bude zobrazovat kdykoliv na jakékoliv stránce.
Bannery s reklamou se tak zobrazují, ale tam je jen statická http://... adresa.

Napadlo mne.....udělat nový soubor např. narozky.php ve kterém by byl Ansykem zmíněný kód a na tento soubor se odkazovat???
Je to jen nápad....nejsem v PHP nijak zdatny :-|
Něco mi ale říká, že zas tak jednoduše to asi nefunguje...

Zamčeno