Přidáni obrázku do fora pomocí API - BBCode

Vaše dotazy, potíže nebo diskuze k phpBB3 MODům patří sem
Pravidla fóra
Nikdy na fóru nezveřejňujete své údaje (uživ. jméno a heslo) k vaší databázi a FTP, riskujete tím mnoho věcí. Od zneužití po zničení vašeho systému. Pokud je to opravdu nutné, tak doporučujeme vytvořit dočasný FTP účet pro ty potřebné soubory.

Oficiální podpora je z technických důvodů poskytována pouze MODům, které byly schváleny na phpBB.com, jejich seznam najdete zde.
Zamčeno
jirys
Příspěvky: 30
Registrován: úte 05. bře 2013 8:51:39

Přidáni obrázku do fora pomocí API - BBCode

Příspěvek od jirys » pon 17. čer 2013 7:47:54

Dovedl by někdo vytvořit ?
Přidáni obrázku do fora pomocí API - BBCode
http://www.2i.cz/api

leschek
Příspěvky: 3000
Registrován: stř 09. lis 2011 0:09:51
Kontaktovat uživatele:

Re: Přidáni obrázku do fora pomocí API - BBCode

Příspěvek od leschek » pon 17. čer 2013 8:27:19

Asi to nepůjde udělat jen jako BBCode. Tím chci říct, že načtení obrázku ze serveru by jít mělo, ale tlačítko na odeslání obrázku na server se nejspíš bude muset přidat do šablony. Jestli se k nim nemusím registrovat, tak se na to (bez záruky) mrknu.

jirys
Příspěvky: 30
Registrován: úte 05. bře 2013 8:51:39

Re: Přidáni obrázku do fora pomocí API - BBCode

Příspěvek od jirys » pon 17. čer 2013 8:32:59

Tam se nemusí vůbec registrovat .
Předem díííííík ...

leschek
Příspěvky: 3000
Registrován: stř 09. lis 2011 0:09:51
Kontaktovat uživatele:

Re: Přidáni obrázku do fora pomocí API - BBCode

Příspěvek od leschek » pon 17. čer 2013 9:21:42

Tak se zdá, že je to na dobré cestě. Podařilo se mi z testovací stránky odeslat obrázek a vložit ho do příspěvku. Zatím ale formulář nevypadá moc dobře, takže ho zkusím trochu upravit...

leschek
Příspěvky: 3000
Registrován: stř 09. lis 2011 0:09:51
Kontaktovat uživatele:

Re: Přidáni obrázku do fora pomocí API - BBCode

Příspěvek od leschek » pon 17. čer 2013 12:24:16

Takže tady je první verze pro prosilver (ostatní styly budou pravděpodobně podobný). První verze proto, že se mi nepodařilo přijít na to, jak náhled obrázku zvětšit. Tzn., že se vytvoří BBCode, který po vložení do příspěvku vytvoří náhled obrázku o delší straně 75px, na který lze kliknout a otevřít na tom obrázkovým hostingu originální obrázek. Podle všeho by to mělo jít upravit na 100px, ale ani to podle mě není vzhledem k rozlišení monitorů moc použitelný a navíc se mi to nepodařilo, takže jestli se chce někdo přidat.....

V podmínkách použití je, že lze linkovat jen náhledy do velikosti 100 px, což musí na Retině vypadat fantasticky.

Další problém je ten, že se mi nepodařilo udělat tlačítko tak, aby se po najetí myší změnilo, takže furt vypadá stejně, což nejspíš moc nevadí. No nic, tay jsou úpravy. Jestli ještě na něco přijdu, tak to sem doplním.

OTEVŘÍT styles\prosilver\template\overall_header.html

NAJÍT:

Kód: Vybrat vše

</head>
VLOŽIT PŘED

Kód: Vybrat vše

<script type="text/javascript" src="http://2i.cz/2i/j/api2i.js"></script>
OTEVŘÍT styles\prosilver\template\overall_footer.html

NAJÍT:

Kód: Vybrat vše

</body>
VLOŽIT PŘED

Kód: Vybrat vše

<script type="text/javascript">
/* <![CDATA[ */
  var o2i = new upload2i('button_2i_div', 'target_2i_textarea', 'cs', 'BBCode+thumb', 'bool large = true');
  o2i.cfgBackURLPath = '2i.html';
/* ]]> */
</script>
Vytvoř na serveru prázdný soubor, např. 2i.html a zapiš relativní cestu k němu za cfgBackURLPath. Momentálně je tam '2i.html'.

2i.cfgBackURLPath = '2i.html'

OTEVŘÍT styles\prosilver\template\posting_buttons.html

NAJÍT (skoro na úplném konci souboru):

Kód: Vybrat vše

	<!-- BEGIN custom_tags -->
		<input type="button" class="button2" name="addbbcode{custom_tags.BBCODE_ID}" value="{custom_tags.BBCODE_TAG}" onclick="bbstyle({custom_tags.BBCODE_ID})" title="{custom_tags.BBCODE_HELPLINE}" />
	<!-- END custom_tags -->
VLOŽIT ZA

Kód: Vybrat vše

	</br></br>
  <div id="button_2i_div"><input type="submit" class="button2" value="{L_NAHRAT_OBRAZEK}"/></div>
{L_BBCODE_OBRAZKU}
	</br>
  <textarea name="body" id="target_2i_textarea" class="inputbox"></textarea>
OTEVŘÍT language\cs\posting.php

NAJÍT:

Kód: Vybrat vše

));

?>
VLOŽIT PŘED

Kód: Vybrat vše

// Nahrávání obrázků na i2.cz
 	'NAHRAT_OBRAZEK'			=> 'Nahrát obrázek',
	'BBCODE_OBRAZKU'			=> 'BBCode Vašeho obrázku. Zkopírujte ho a vložte do příspěvku',
	
OTEVŘÍT language\en\posting.php (když se fórum přepne na angličtinu)

NAJÍT:

Kód: Vybrat vše

));

?>
VLOŽIT PŘED

Kód: Vybrat vše

// Uploading pictures into i2.cz
 	'NAHRAT_OBRAZEK'			=> 'Upload picture',
	'BBCODE_OBRAZKU'			=> 'BBCode of your pictureu. Please, copy it and paste into your post',
	
(doufám, že jsem na žádný soubor nezapomněl)

Poznámka mimo téma:
Jako služby se mi to moc nelíbí, protože nemám kontrolu nad svýma obrázkama (je tam možnost zapamatování si 100 obrázků, ale to bude nejspíš jen přes cookie, protože jsem nikde nenašel možnost přihlášení) a taky jsem nikde nenašel, že 2i.cz nebude třeba moje fotky prodávat na reklamu. Možná jsem ale jen citlivější na zacházení se svýma obrázkama....
Naposledy upravil(a) leschek dne pon 17. čer 2013 18:46:37, celkem upraveno 3 x.
Důvod: Aktualizace popisu a pár dalších věcí

jirys
Příspěvky: 30
Registrován: úte 05. bře 2013 8:51:39

Re: Přidáni obrázku do fora pomocí API - BBCode

Příspěvek od jirys » pon 17. čer 2013 17:56:25

Tož jsem to zkoušel - A NIC - akorát přestaly fungovat ostatní BBCode . tak nevím

leschek
Příspěvky: 3000
Registrován: stř 09. lis 2011 0:09:51
Kontaktovat uživatele:

Re: Přidáni obrázku do fora pomocí API - BBCode

Příspěvek od leschek » pon 17. čer 2013 18:02:11

Já to zkusím ještě jednou na novým fóru. Třeba jsem na něco zapomněl. Jinak musíš obnovit šablony stylu, který používáš a promazat cache.

Takže jsem zapomněl
http://www.2i.cz/api píše:Vytvořte na serveru prázdný soubor, např. 2i.html a zapište relativní cestu k němu do cfgBackURLPath.

2i.cfgBackURLPath = '2i.html'
Ve skriptu jsem to neměnil, takže stačí vytvořit na serveru prázdný soubor 2i.html. Řekl bych, že ve složce styles\prosilver\template\, jinak se bude muset měnit cesta.

leschek
Příspěvky: 3000
Registrován: stř 09. lis 2011 0:09:51
Kontaktovat uživatele:

Re: Přidáni obrázku do fora pomocí API - BBCode

Příspěvek od leschek » pon 17. čer 2013 18:17:35

Takže mi to funguje i na dalším fóru. Zkontroluj si, jestli máš správně upravené soubory. Je tam pár vložit před a jednou vložit za.

jirys
Příspěvky: 30
Registrován: úte 05. bře 2013 8:51:39

Re: Přidáni obrázku do fora pomocí API - BBCode

Příspěvek od jirys » pon 17. čer 2013 20:29:25

Mockrát Dííík

FUNGUJE ... :))

Zamčeno