Mchat - Tisíckrát a jednou...

Vaše dotazy, potíže nebo diskuze k phpBB3 MODům patří sem
Pravidla fóra
Nikdy na fóru nezveřejňujete své údaje (uživ. jméno a heslo) k vaší databázi a FTP, riskujete tím mnoho věcí. Od zneužití po zničení vašeho systému. Pokud je to opravdu nutné, tak doporučujeme vytvořit dočasný FTP účet pro ty potřebné soubory.

Oficiální podpora je z technických důvodů poskytována pouze MODům, které byly schváleny na phpBB.com, jejich seznam najdete zde.
Zamčeno
Memfisto
Příspěvky: 5
Registrován: čtv 21. bře 2013 17:01:54

Mchat - Tisíckrát a jednou...

Příspěvek od Memfisto » čtv 21. bře 2013 17:06:24

Ahoj, jak je v předmětu už po několikrát jsem se pokoušel nainstalovat na fórum mchat, ale vždycky dostanu stejnej error po poklepání na .mody ... Googloval jsem půl dne, ale nic to nevyřešilo... Hosting mám na hostuju.cz(banan.cz).
Už z toho mám přinejmenším deprese kvůli pocitu vlastní neschopnosti... :D

Tu je error :

Kód: Vybrat vše

Všeobecná chyba
SQL ERROR [ mysqli ]

Table 'nic_nepovidej_cz.MCHAT_CONFIG_TABLE' doesn't exist [1146]

SQL

SELECT * FROM MCHAT_CONFIG_TABLE

BACKTRACE

FILE: (not given by php)
LINE: (not given by php)
CALL: msg_handler()

FILE: [ROOT]/includes/db/dbal.php
LINE: 757
CALL: trigger_error()

FILE: [ROOT]/includes/db/mysqli.php
LINE: 182
CALL: dbal->sql_error()

FILE: [ROOT]/includes/acp/acp_mchat.php
LINE: 159
CALL: dbal_mysqli->sql_query()

FILE: [ROOT]/includes/acp/acp_mchat.php
LINE: 36
CALL: acp_mchat->configuration()

FILE: [ROOT]/includes/functions_module.php
LINE: 507
CALL: acp_mchat->main()

FILE: [ROOT]/adm/index.php
LINE: 74
CALL: p_master->load_active()
Jestli někdo poradí zasypu ho zlatem...
Naposledy upravil(a) leschek dne čtv 21. bře 2013 20:24:57, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Přesunuto do správného fóra

leschek
Příspěvky: 3000
Registrován: stř 09. lis 2011 0:09:51
Kontaktovat uživatele:

Re: Mchat - Tisíckrát a jednou...

Příspěvek od leschek » čtv 21. bře 2013 17:15:42

To zlato je lákavý. Spustil jsi instalační soubor pro změny v databázi?

Memfisto
Příspěvky: 5
Registrován: čtv 21. bře 2013 17:01:54

Re: Mchat - Tisíckrát a jednou...

Příspěvek od Memfisto » čtv 21. bře 2013 17:17:00

Jop... U všeho "Success"... Od jednoho "chytráka" ve škole jsem slyšel, že to může bejt hostingem... Ale to se mi moc nezdá... :D

leschek
Příspěvky: 3000
Registrován: stř 09. lis 2011 0:09:51
Kontaktovat uživatele:

Re: Mchat - Tisíckrát a jednou...

Příspěvek od leschek » čtv 21. bře 2013 17:20:54

Zkus zkontrolovat úpravy souboru includes/constants.php

Memfisto
Příspěvky: 5
Registrován: čtv 21. bře 2013 17:01:54

Re: Mchat - Tisíckrát a jednou...

Příspěvek od Memfisto » čtv 21. bře 2013 17:24:19

Bohužel je tam zkopírovaný, co tam má bejt... Tohle byla rada kterou jsem našel snad všude, ale všechno tam mam správně...

leschek
Příspěvky: 3000
Registrován: stř 09. lis 2011 0:09:51
Kontaktovat uživatele:

Re: Mchat - Tisíckrát a jednou...

Příspěvek od leschek » čtv 21. bře 2013 17:39:30

Takže, kdyby se to stalo mě, tak zkontroluju ještě jednou ten soubor constants.php, zkontroluju, jestli jsou nahraný všechny soubory, promažu cache, obnovím šablony, skiny a sady obrázků a odinstaluju MOD z databáze a znovu ho nainstaluju.

na phpBB.com je velmi podobná chyba, kterou máš ty a autor MODu tvrdí, že:
autor MODu píše:You either

don't have the edits to the constants.php file or
didn't run the mchat_install.php file
P.S. Zkus zkontrolovat index.php, jestli tam nemáš na jednom řádku tohle

Kód: Vybrat vše

// BEGIN mChat Mod $mchat_installed = (!empty($config['mchat_version']) && !empty($config['mchat_enable'])) ? true : false;
což by správně mělo být na řádcích dvou:

Kód: Vybrat vše

// BEGIN mChat Mod 
$mchat_installed = (!empty($config['mchat_version']) && !empty($config['mchat_enable'])) ? true : false;
tady je k tomu víc

Memfisto
Příspěvky: 5
Registrován: čtv 21. bře 2013 17:01:54

Re: Mchat - Tisíckrát a jednou...

Příspěvek od Memfisto » čtv 21. bře 2013 18:19:48

Jsem začátečník, takže jsem asi udělal tu chybu, že jsem všechno co bylo v návodu kopíroval... :D Takhle nějak to potom vypadá...

Kód: Vybrat vše

// BEGIN mChat Mod $mchat_installed = (!empty($config['mchat_version']) && 
!empty($config['mchat_enable'])) ? true : false; if ($mchat_installed && $auth->acl_get('u_mchat_view')) { if(!defined('MCHAT_INCLUDE') && $config['mchat_on_index'] && !empty($user->data['user_mchat_index'])) { define('MCHAT_INCLUDE', true); $mchat_include_index = true; include($phpbb_root_path . 'mchat.' . $phpEx); } if (!empty($config['mchat_stats_index']) && !empty($user->data['user_mchat_stats_index'])) { if (!function_exists('mchat_users')) { include($phpbb_root_path . 'includes/functions_mchat.' . $phpEx); } // Add lang file $user->add_lang('mods/mchat_lang'); // stats display $mchat_session_time = !empty($config_mchat['timeout']) ? $config_mchat['timeout'] : 3600;// you can change this number to a greater number for longer chat sessions $mchat_stats = mchat_users($mchat_session_time); $template->assign_vars(array( 'MCHAT_INDEX_STATS' => true, 'MCHAT_INDEX_USERS_COUNT' => $mchat_stats['mchat_users_count'], 'MCHAT_INDEX_USERS_LIST' => $mchat_stats['online_userlist'], 'L_MCHAT_ONLINE_EXPLAIN' => $mchat_stats['refresh_message'], )); } } // END mChat Mod

Uživatelský avatar
kksmirice
Junior tým
Junior tým
Příspěvky: 1639
Registrován: pát 17. úno 2012 21:39:58
Kontaktovat uživatele:

Re: Mchat - Tisíckrát a jednou...

Příspěvek od kksmirice » čtv 21. bře 2013 18:23:44

Pokud to bylo vkládáno v NotePad či jiném nevhodném editoru standardních windows je to chyba.
Při použití vhodného editoru (PSPad, NotePad++) je kopírovaný text vkládán správně po řádcích.

Takto máte části vloženého kódu zakomentované a tedy nefunkční. Při nevhodné kombinaci zakomentovaných řádků může vést ke zhroucení systému.
Klidně mi Vykejte, mohl bych být Vašim dědou...
1. Murphyho zákon: Na počátku nebylo nic. I to se pokazilo!

stránky: KK Zálabák Smiřice, test stránky pro všechny

[url=mailto://prolamy@email.cz?subject=phpBB%20pomoc]kontakt[/url] v případě pomoci - instalace systémů, založení databáze a tabulek, FTP přístup

Memfisto
Příspěvky: 5
Registrován: čtv 21. bře 2013 17:01:54

Re: Mchat - Tisíckrát a jednou...

Příspěvek od Memfisto » čtv 21. bře 2013 18:30:24

Tak děkuju za ochotu... Zkusím znova předělat v pspadu... :)

Uživatelský avatar
goldi
Příspěvky: 29
Registrován: pát 11. led 2013 20:07:41

Re: Mchat - Tisíckrát a jednou...

Příspěvek od goldi » pát 22. bře 2013 17:41:05

Ahoj všem.Poradil by mi někdo,prosím?Nainstaloval jsem mchat do fora(prostylize darkgrey),provedl instalaci,mám ho v administraci,ale na stránkách fora ne.Cache jsem vyčistil,styly aktualizoval.Díky

leschek
Příspěvky: 3000
Registrován: stř 09. lis 2011 0:09:51
Kontaktovat uživatele:

Re: Mchat - Tisíckrát a jednou...

Příspěvek od leschek » pát 22. bře 2013 18:01:40

Zobrazí se mChat v prosilveru?
Máš upravené soubory pro styl?
Máš do složky stylu přesunuty šablony mChatu?
Máš oprávnění pro zobrazení mChatu?

Uživatelský avatar
goldi
Příspěvky: 29
Registrován: pát 11. led 2013 20:07:41

Re: Mchat - Tisíckrát a jednou...

Příspěvek od goldi » pát 22. bře 2013 18:48:44

1. ano zobrazí
2.ano podle návodu
2.nee,provedeno a jede to :-P díky moc 8-)
myslel jsem,že stačí upravit prosilver,poklona pane

Uživatelský avatar
goldi
Příspěvky: 29
Registrován: pát 11. led 2013 20:07:41

Re: Mchat - Tisíckrát a jednou...

Příspěvek od goldi » pát 22. bře 2013 19:21:00

ještě jedna otázka...jak to udělat aby se ty zprávy v chatu postupně mazaly od nejstarší 8-|

leschek
Příspěvky: 3000
Registrován: stř 09. lis 2011 0:09:51
Kontaktovat uživatele:

Re: Mchat - Tisíckrát a jednou...

Příspěvek od leschek » pát 22. bře 2013 19:29:56

goldi píše:myslel jsem,že stačí upravit prosilver
To stačí, pokud využíváš dědičnosti stylů, ale nevím, jestli to s tím stylem, co máš jde.
goldi píše:ještě jedna otázka...jak to udělat aby se ty zprávy v chatu postupně mazaly od nejstarší
V administraci mChatu je několik nastavení. To, co chceš je pravděpodobně Povolit pročištění a Pročišťovací číslo. Jinak jde omezit počet vzkazů i bez jejich mazání pomocí natavení Omezení vzkazů.

Zamčeno