Instalace MODu - jak?

Vaše dotazy, potíže nebo diskuze k phpBB3 MODům patří sem
Pravidla fóra
Nikdy na fóru nezveřejňujete své údaje (uživ. jméno a heslo) k vaší databázi a FTP, riskujete tím mnoho věcí. Od zneužití po zničení vašeho systému. Pokud je to opravdu nutné, tak doporučujeme vytvořit dočasný FTP účet pro ty potřebné soubory.

Oficiální podpora je z technických důvodů poskytována pouze MODům, které byly schváleny na phpBB.com, jejich seznam najdete zde.
Zamčeno
Sandokans

Instalace MODu - jak?

Příspěvek od Sandokans » ned 03. bře 2013 18:27:41

Ahoj,

jak nainstaluju https://www.phpbb.com/mods/automod/?

Stahnul jsem to, nakopiroval do struktury fora podle Readme a nejak to nemohu najist abych to nainstaloval, diky za kazdou radu.
Naposledy upravil(a) leschek dne ned 03. bře 2013 19:17:07, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Přesunuto do správného fóra

péťa

Re: Instalace MODu - jak?

Příspěvek od péťa » ned 03. bře 2013 19:10:43

Spusťte

Kód: Vybrat vše

www.adresa-fora/install/index.php

Sandokans

Re: Instalace MODu - jak?

Příspěvek od Sandokans » ned 03. bře 2013 21:13:26

aha, tak chyba byla asi v chybnem nakopirovani nebo na serveru wz.cz, nebot to jsem zkousel jako prvni ale uz to beha, akorat neseje.

Resp. nainstaloval se Automod a kdyz jsem pres nej zkusil, podle navodu na
http://tapatalk.com/activate_tapatalk.php?plugin=phpbb
nainstalovat ten tapatalk, konkretne pres url
http://server/forum/adm/index.php?i=mods&mode=frontend
jako nauploadovat ten balicek tapatalk_pb30_3_6_1.zip
tak to zahlasi:

MOD uploaded and prepared for installation.
Return to AutoMOD

jenze stale mam:
No installed MODs detected
No uninstalled MODs detected

takze ho nemam jak aktivovat :-(

Zkousel to nekdo na WZ.cz? Je to nejake omezeni a budu muset udelat
Installation without Push notification Support (Legacy Installation Steps)
a pak mi nepojede PUSH?

Uživatelský avatar
kksmirice
Junior tým
Junior tým
Příspěvky: 1639
Registrován: pát 17. úno 2012 21:39:58
Kontaktovat uživatele:

Re: Instalace MODu - jak?

Příspěvek od kksmirice » ned 03. bře 2013 21:21:07

To jste měl napsat hned, že je to na WZ. :)) :)) :))

Ani se tomu nedivím. Doporučuji zkontrolovat nahrané soubory na FTP a popř. je přehrát. Tento vtipný hosting vkládá do nahrávaných souborů reklamu... 8-|
Klidně mi Vykejte, mohl bych být Vašim dědou...
1. Murphyho zákon: Na počátku nebylo nic. I to se pokazilo!

stránky: KK Zálabák Smiřice, test stránky pro všechny

[url=mailto://prolamy@email.cz?subject=phpBB%20pomoc]kontakt[/url] v případě pomoci - instalace systémů, založení databáze a tabulek, FTP přístup

Sandokans

Re: Instalace MODu - jak?

Příspěvek od Sandokans » ned 03. bře 2013 21:47:37

to né, mám nastaveno reklamu

x nahoře (na úvodní stránce nebo v rámci)
dole (na všech stránkách, včetně všech php souborů)

a forum mám v /forum, takže tam to vkládat nemá

otázka je, co dělá ten uploadovací skript, nevíte kam to nahrává, do nějakého tempu? pak to musí rozbalit a nějak zprocesovat

Uživatelský avatar
kksmirice
Junior tým
Junior tým
Příspěvky: 1639
Registrován: pát 17. úno 2012 21:39:58
Kontaktovat uživatele:

Re: Instalace MODu - jak?

Příspěvek od kksmirice » ned 03. bře 2013 22:11:45

Doména?

Obecně - z principu AutoModu:
dělá jen to co by normálně musel udělat i uživatel. Tedy nakopíruje se obsah adresáře root do rootu fóra a pak ze souboru *.xml provede dané úpravy v souborech. Pokud není nalezen přesný text, pak se objeví chybová hláška, že nelze nainstalovat.

OT.
Jen se divím, že s tou rychlostí přístupu k MySQL (načítání stránek) na WZ jste spokojen...
Klidně mi Vykejte, mohl bych být Vašim dědou...
1. Murphyho zákon: Na počátku nebylo nic. I to se pokazilo!

stránky: KK Zálabák Smiřice, test stránky pro všechny

[url=mailto://prolamy@email.cz?subject=phpBB%20pomoc]kontakt[/url] v případě pomoci - instalace systémů, založení databáze a tabulek, FTP přístup

Sandokans

Re: Instalace MODu - jak?

Příspěvek od Sandokans » ned 03. bře 2013 22:24:01

no právě, žádná chybová hláška, viz výše... to mi je divné!!!
doména je pod kvalitne.cz

a navíc tam píšou, že pro podporu Pushe pro mobilní zařízení nestačí rozkopírovat, no asi bych to po prolouskání tech
tapatalk-phpbb3\install.xml
tapatalk-phpbb3\root\mobiquo_install.php

mohl nejak rucne zmastit, ale ...

...rychlost mi nevadí, mám to jen na hraní a na vyzkoušení... btw nějaké jiné hosting free existuje? pípni? třeba by to tam najelo...

díky

Uživatelský avatar
kksmirice
Junior tým
Junior tým
Příspěvky: 1639
Registrován: pát 17. úno 2012 21:39:58
Kontaktovat uživatele:

Re: Instalace MODu - jak?

Příspěvek od kksmirice » ned 03. bře 2013 22:32:15

No moc změn tam není.

Jinak super odpověď:
Sandokans píše:... doména je pod kvalitne.cz ...
Přesně víme kde to je...

Hostingů Free je dost ...
Klidně mi Vykejte, mohl bych být Vašim dědou...
1. Murphyho zákon: Na počátku nebylo nic. I to se pokazilo!

stránky: KK Zálabák Smiřice, test stránky pro všechny

[url=mailto://prolamy@email.cz?subject=phpBB%20pomoc]kontakt[/url] v případě pomoci - instalace systémů, založení databáze a tabulek, FTP přístup

leschek
Příspěvky: 3000
Registrován: stř 09. lis 2011 0:09:51
Kontaktovat uživatele:

Re: Instalace MODu - jak?

Příspěvek od leschek » ned 03. bře 2013 22:59:32

Já mám občas s nahráváním modů, které jsou zabaleny v zipu, ale nejsou v jedné složce (v balíčku není hlavní složka MODu, ale jen složky root, contrib a soubory install.xml atd.). Když vložím soubory do složky, tak to jede. Taky jde soubory na server nahrát ručně a taky musí složky mít správný oprávnění.

Sandokans

Re: Instalace MODu - jak?

Příspěvek od Sandokans » pon 04. bře 2013 2:12:39

moh bys to prosim UPRESNIT?

Když vložím soubory do složky, tak to jede


do jake slozky kdyz je vlozis?

na server nahrát ručně

kam presne?

leschek
Příspěvky: 3000
Registrován: stř 09. lis 2011 0:09:51
Kontaktovat uživatele:

Re: Instalace MODu - jak?

Příspěvek od leschek » pon 04. bře 2013 2:42:28

1. Vytvořím si složku s názvem MODu, do ní soubory vložím, zabalím složku do zipu a nahraju normálně pomocí AutoMODu.
2. Složku root do kořenového adresáře fóra.
Na v podstatě všechny MODy to funguje, ale s Tapatalkem nemám žádnou zkušenost.

P.S. Takže už zkušenost mám. Nainstaloval jsem to AutoMODem bez jakýhokoliv problému (v administraci mám nastavení Tapatalku, ale fórum jsem na ničem nezkoušel a vlastně se k tomu ani nechystám). Toho, co jsem napsal v bodu 1. si nevšímej, protože Tapatalk je zapakovanej tak jak má být.

Sandokans

Re: Instalace MODu - jak?

Příspěvek od Sandokans » pon 04. bře 2013 3:32:46

asi jsi to nezkoušel na WZ.cz co?

tedy lokální problém na tomto sevreru anebo jsem levý:?

Uživatelský avatar
kksmirice
Junior tým
Junior tým
Příspěvky: 1639
Registrován: pát 17. úno 2012 21:39:58
Kontaktovat uživatele:

Re: Instalace MODu - jak?

Příspěvek od kksmirice » pon 04. bře 2013 9:52:29

A Vy jste to zkoušel na jiném hostingu nebo na lokálním PC???

Doménu se asi nedozvíme, že?
Klidně mi Vykejte, mohl bych být Vašim dědou...
1. Murphyho zákon: Na počátku nebylo nic. I to se pokazilo!

stránky: KK Zálabák Smiřice, test stránky pro všechny

[url=mailto://prolamy@email.cz?subject=phpBB%20pomoc]kontakt[/url] v případě pomoci - instalace systémů, založení databáze a tabulek, FTP přístup

Zamčeno