phpbb3 kalendář/eventy

Vaše dotazy, potíže nebo diskuze k phpBB3 MODům patří sem
Pravidla fóra
Nikdy na fóru nezveřejňujete své údaje (uživ. jméno a heslo) k vaší databázi a FTP, riskujete tím mnoho věcí. Od zneužití po zničení vašeho systému. Pokud je to opravdu nutné, tak doporučujeme vytvořit dočasný FTP účet pro ty potřebné soubory.

Oficiální podpora je z technických důvodů poskytována pouze MODům, které byly schváleny na phpBB.com, jejich seznam najdete zde.
losshortos
Příspěvky: 29
Registrován: úte 30. říj 2012 21:50:15

phpbb3 kalendář/eventy

Příspěvekod losshortos » úte 30. říj 2012 22:04:08

Dobrý den,

najde se tady někdo na pomoc s instalací modu pro tvorbu eventů/událostí (srazy, akce atd.)? Jediné, co jsem našel, je google kalendář: http://code.google.com/p/phpbb3calendar/ ,který se mi ale nedaří nainstalovat. Zkusil jsem také: https://www.phpbb.com/community/viewtop ... 0&t=666195 - bohužel bez výsledku. Snažím se o instalaci do jiného, než základního stylu, avšak jedná se o styl založený na prosilveru (tuším..). Bohužel se mi nezdařila instalace právě ani do prosilveru. Představoval bych si to nějak takhle: http://phpbbmodders.net/calendar/

Mohl by to být i jednodušší mod, zkrátka něco, kde si v kolonce vyplním název akce, od-do, místo a nějakou poznámku.

Naprosto skvěle je to řešeno zde: http://metal-forum.cz/koncerty-a-festivaly/index.php ,ale tady se bojím, že je to dělané na míru.

Děkuji mockrát.

leschek
Příspěvky: 3000
Registrován: stř 09. lis 2011 0:09:51
Kontaktovat uživatele:

Re: phpbb3 kalendář/eventy

Příspěvekod leschek » úte 30. říj 2012 22:25:34

Já znám ten druhý z phpBB.com. Jinak existuje MOD cBB Blockgets, který přidá na fórum blok s kalendářem (+ další bloky. Jen kalendář by asi nevypadal moc dobře), do kterého jdou přidávat události. Je teda docela malej, ale zdá se, že funguje. Jak to vypadá se můžeš podívat na mém fóru (nalevo dole).

losshortos
Příspěvky: 29
Registrován: úte 30. říj 2012 21:50:15

Re: phpbb3 kalendář/eventy

Příspěvekod losshortos » úte 30. říj 2012 22:52:30

Díky za odpověd.

Vámi doporučený mod vypadá, že funguje. Hádám ale, že je to podmíněno instalací portál modu na celé fórum, že ano? Navíc si nedokážu představit (ono to vlastně nejde), jak a kde bych tento box s kalendářem měl umístěný.. Potřeboval bych to jako samostatnou stránku - ne zobrazeno pořád, ale např. po kliknutí právě na sekci "Akce a srazy". Nebo čistě jako odkaz vedle FAQ atd.

Zatím tedy díky.. snad se ještě na něco přijde.

leschek
Příspěvky: 3000
Registrován: stř 09. lis 2011 0:09:51
Kontaktovat uživatele:

Re: phpbb3 kalendář/eventy

Příspěvekod leschek » úte 30. říj 2012 22:58:09

Ano, tento MOD je v podstatě portál, ale portál jako takový lze vypnout. Navíc lze pomocí tohoto MODu vytvořit vlastní stránku, na které by mohl být blok jen s tím kalendářem. Jako vlastní stránka to může mít vlastní název a v hlavičce by na ni šlo udělat odkaz. Jediná nevýhoda je velikost, ale to by asi šlo upravit v šablonách, ale nezkoušel jsem to, protože budu instalovat ten kalendář z phpBB.com. Já ho několikrát úspěšně instaloval na svoje testovací fórum pomocí AutoMODu, a pokud mi popíšeš problém s instalací, tak třeba dokážu pomoct.

losshortos
Příspěvky: 29
Registrován: úte 30. říj 2012 21:50:15

Re: phpbb3 kalendář/eventy

Příspěvekod losshortos » stř 31. říj 2012 21:21:45

Když se pokouším nainstalovat kalendář ze stránek phpbb.com pomocí AutoModu, pokaždé dostanu následující chybu:

"Pri zpracovani pozadavku doslo k vnitrni chybe. Pravdepodobne se jedna o chybu v .htaccess souboru.

Ctete instrukce v nasi znalostni bazi: Chyba 500 - Internal Server Error"

A když jsem upravil mod_parser.php podle návodu, který jsem někde náhodou našel, dostanu tuto chybu:

"Fatal error: Call to a member function set_file() on a non-object in /data/web/virtuals/18011/virtual/www/includes/mod_parser.php on line 54"

Hosting mám u wedosu. Měl bych chybu 500 řešit s nimi? http://kb.wedos.com/webhosting/chyba-500.html

Děkuji.

Uživatelský avatar
kksmirice
Junior tým
Junior tým
Příspěvky: 1639
Registrován: pát 17. úno 2012 21:39:58
Kontaktovat uživatele:

Re: phpbb3 kalendář/eventy

Příspěvekod kksmirice » stř 31. říj 2012 22:18:57

Pokud nemají výpadek (což nepředpokládám) pak je to chyba např zacyklení .htaccess
To hosting za Vás nevyřeší, leda, že by měl super podporu...

Zkusil bych jej eliminovat - přejmenováním na .htaccess.txt a zkusit vše znovu.
Klidně mi Vykejte, mohl bych být Vašim dědou...
1. Murphyho zákon: Na počátku nebylo nic. I to se pokazilo!

stránky: KK Zálabák Smiřice, test stránky pro všechny

[url=mailto://prolamy@email.cz?subject=phpBB%20pomoc]kontakt[/url] v případě pomoci - instalace systémů, založení databáze a tabulek, FTP přístup

losshortos
Příspěvky: 29
Registrován: úte 30. říj 2012 21:50:15

Re: phpbb3 kalendář/eventy

Příspěvekod losshortos » stř 31. říj 2012 23:05:45

Zkusil jsem tedy přejmenovat, ale opět stejná chyba (error 500).
Naposledy upravil(a) kksmirice dne stř 31. říj 2012 23:10:32, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Zbytečná citace předchozího příspěvku!

Uživatelský avatar
kksmirice
Junior tým
Junior tým
Příspěvky: 1639
Registrován: pát 17. úno 2012 21:39:58
Kontaktovat uživatele:

Re: phpbb3 kalendář/eventy

Příspěvekod kksmirice » stř 31. říj 2012 23:11:57

Doména.... (link)
Klidně mi Vykejte, mohl bych být Vašim dědou...
1. Murphyho zákon: Na počátku nebylo nic. I to se pokazilo!

stránky: KK Zálabák Smiřice, test stránky pro všechny

[url=mailto://prolamy@email.cz?subject=phpBB%20pomoc]kontakt[/url] v případě pomoci - instalace systémů, založení databáze a tabulek, FTP přístup

Uživatelský avatar
kksmirice
Junior tým
Junior tým
Příspěvky: 1639
Registrován: pát 17. úno 2012 21:39:58
Kontaktovat uživatele:

Re: phpbb3 kalendář/eventy

Příspěvekod kksmirice » stř 31. říj 2012 23:32:24

Asi veřejné adresy domén jsou tajné, musí se posílat na SZ. :)) :)) :))

Co tam tedy je za problém, vše mi korektně běží...

EDIT:
Nemáte dodržen copyright na stránkách.
Klidně mi Vykejte, mohl bych být Vašim dědou...
1. Murphyho zákon: Na počátku nebylo nic. I to se pokazilo!

stránky: KK Zálabák Smiřice, test stránky pro všechny

[url=mailto://prolamy@email.cz?subject=phpBB%20pomoc]kontakt[/url] v případě pomoci - instalace systémů, založení databáze a tabulek, FTP přístup

losshortos
Příspěvky: 29
Registrován: úte 30. říj 2012 21:50:15

Re: phpbb3 kalendář/eventy

Příspěvekod losshortos » čtv 01. lis 2012 15:41:44

Nezlobte se, ale víte vůbec o co v tomto threadu jde? Mám problém s instalací google kalendáře skrze automod.. když se o to pokusím, dostanu internal server error 500 (u jiných modu se mi to zatím nestalo).

Copyright na stránce? Myslíte POWERED_BY v patičce? Ono kdybyste věděl, tak ve verzi phpbb3 3.0.11 není tato část přeložena a proto se nezobrazí.. je to pouze testovací fórum, proto jsem to neopravil. Poslední čeština (pokud už nevyšla nová) je na verzi 3.0.10

EDIT// ano, nová čeština už vyšla, ale na fóru mám češtinu pro 3.0.10 - proto je ten odkaz zobrazen špatně.

Evidentně je problém s .htaccessem a já opravdu nevím co s tím. Zkoušel jsem i zakomentovat Options s followlinks, ale nepomohlo to.
Naposledy upravil(a) kksmirice dne čtv 01. lis 2012 17:18:21, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Zbytečná citace předchozího příspěvku!

losshortos
Příspěvky: 29
Registrován: úte 30. říj 2012 21:50:15

Re: phpbb3 kalendář/eventy

Příspěvekod losshortos » čtv 01. lis 2012 17:12:06

Situace vypadá následovně.. pomocí automodu jsem mod normálně uploadnul, nainstaloval (pozor, s upraveným mod_parser.php). Když ale kliknu na details, dostanu error 500. A toto mi dělá u všech modu, kde mám soubor mod_parser.php neupravený.

Pár screenu:

toto je chyba s originálním mod_parser.php: http://i46.tinypic.com/35a50lg.png
a toto je chyba s upraveným mod_parser.php: http://i47.tinypic.com/5vt5k6.png

S tím upraveným mod_parserem se mi daří nainstalovat všechny mody. Před default na jistém řádku jsem přidal // a mody šly rázem instalovat: http://i45.tinypic.com/qpj67a.png

Díky za pomoc.

Uživatelský avatar
kksmirice
Junior tým
Junior tým
Příspěvky: 1639
Registrován: pát 17. úno 2012 21:39:58
Kontaktovat uživatele:

Re: phpbb3 kalendář/eventy

Příspěvekod kksmirice » čtv 01. lis 2012 17:32:03

... EDIT// ano, nová čeština už vyšla, ale na fóru mám češtinu pro 3.0.10 - proto je ten odkaz zobrazen špatně. ...
Ano máte problém s češtinou. Buď je chyba v překladu, nebo neexistuje (a to je spíše pravděpodobné) jedna proměnná.

Zaktualizujte si i překlad.

Celé fórum včetně správného překladu má patičku v pořádku.

Podle Vašich screenů by se tedy mělo jednat o chybu v kódu. Kde jste stáhl MOD (link)? Docela by mne zajímalo, zda jde opravdu o chybu, nebo to má souvislost s nesprávnou verzí překladu. Všiml jsem si, že máte více chyb na fóru v překladech!
Klidně mi Vykejte, mohl bych být Vašim dědou...
1. Murphyho zákon: Na počátku nebylo nic. I to se pokazilo!

stránky: KK Zálabák Smiřice, test stránky pro všechny

[url=mailto://prolamy@email.cz?subject=phpBB%20pomoc]kontakt[/url] v případě pomoci - instalace systémů, založení databáze a tabulek, FTP přístup

leschek
Příspěvky: 3000
Registrován: stř 09. lis 2011 0:09:51
Kontaktovat uživatele:

Re: phpbb3 kalendář/eventy

Příspěvekod leschek » čtv 01. lis 2012 18:49:58

Jenom k překladu patičky. Dřív nebyl copyright v jazykových souborech, ale natvrdo v overall_footeru. Teď (od 3.0.11) je v jazykových souborech. Proto, pokud má nové fórum a starší překlad, tak se mu copyright nezobrazí (v jakykovém souboru chybí proměnná - myslím, že jsme se v debatě dohodli na "založeno na") a a pokud má starší fórum, tak se mu tam copyright zobrazí vždycky (pokud ho uživatel neodstraní).

losshortos
Příspěvky: 29
Registrován: úte 30. říj 2012 21:50:15

Re: phpbb3 kalendář/eventy

Příspěvekod losshortos » čtv 01. lis 2012 18:51:45

automod: https://www.phpbb.com/mods/automod/

A jinak o žádných dalších chybách v překladech nevím.. nejsou akorát přeložená tlačítka (na live fóru už mám hotovo) a potom věci, které jsou napevno v overall headeru a overall footeru (takto je to ale napsáno originálně ve stylu, který používám).

Uživatelský avatar
kksmirice
Junior tým
Junior tým
Příspěvky: 1639
Registrován: pát 17. úno 2012 21:39:58
Kontaktovat uživatele:

Re: phpbb3 kalendář/eventy

Příspěvekod kksmirice » čtv 01. lis 2012 19:06:40

Měl jsem samozřejmě na mysli MOD, který Vám dělá problémy. Tedy link na stažení mod_parser...

Jinak k chybám:
V liště -
FAQ { CALENDAR } Registrovat Přihlásit se
Klidně mi Vykejte, mohl bych být Vašim dědou...
1. Murphyho zákon: Na počátku nebylo nic. I to se pokazilo!

stránky: KK Zálabák Smiřice, test stránky pro všechny

[url=mailto://prolamy@email.cz?subject=phpBB%20pomoc]kontakt[/url] v případě pomoci - instalace systémů, založení databáze a tabulek, FTP přístup


Zpět na „Podpora Modifikací“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host