Záloha fóra z ACP [phpBB3]

Skladiště návodů, postupů a tutoriálů k phpBB 2.0.x, phpBB 3.0.x a modifikacím.
Odpovědět
Uživatelský avatar
seqwence
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 1769
Registrován: stř 27. pro 2006 1:00:00
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Záloha fóra z ACP [phpBB3]

Příspěvek od seqwence » ned 21. říj 2007 12:48:03

Zdravím Vás phpBBeři,

dneska jsem si pro Vás připravil minitutoriál, ve kterém Vám ukážu, jak snadno a rychle zálohovat databázi z ACP (Administrace).

Najedeme si do administrace a na vrchní panelu klikneme na Údržba (Obr. 1). Dostaneme se na stránku, která je věnována Údržbě fóra. Poté využijeme odkaz Záloha na levé straně v podnabídce Databáze (Obr. 2). Jako poslední věc, co musíme udělat je, že klikneme na Označit vše (Obr. 3), čímž označíme všechny phpbb tabulky, které chceme zálohovat a pak klikneme na Odeslat. Stáhne se nám soubor se zálohou DB, se kterou je možné dále pracovat.

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Děkuji za pozornost a ať se Vám daří.

- seqw
Endure to the end.

jaj

Re: Záloha fóra z ACP [PhpBB3]

Příspěvek od jaj » čtv 01. lis 2007 10:37:23

Ešte by to aj tie obrázky chcelo :), aspoň ja ich nevidím :)

ameeck
Příspěvky: 6427
Registrován: ned 06. lis 2005 1:00:00

Re: Záloha fóra z ACP [PhpBB3]

Příspěvek od ameeck » čtv 01. lis 2007 11:21:16

Obrázky se zobrazují dobře, zkontroluj jestli je nemáš nějakým způsobem blokované, případně je zkusíme přesunout jinam :-)

tomm
Příspěvky: 120
Registrován: čtv 22. čer 2006 0:00:00

Re: Záloha fóra z ACP [phpBB3]

Příspěvek od tomm » stř 07. lis 2007 1:01:57

Takže zálohovat se dá nyní bez problému už i z fóra, jo? Jde mi jen o to, že "záloha" databáze šla i ve dvojce, ale byla nepoužitelná... Vždycky se to muselo provádět přes phpMyAdmin...

ameeck
Příspěvky: 6427
Registrován: ned 06. lis 2005 1:00:00

Re: Záloha fóra z ACP [phpBB3]

Příspěvek od ameeck » sob 17. lis 2007 14:45:27

Ano, ve trojce už je to plnohodnotný nástroj pro zálohu, kterého se není nutné obávat :-)

Odpovědět