Několik jQuery v overal headeru

Zde můžete diskutovat o nové verzi phpBB nebo jejím překladu.
Zamčeno
leschek
Příspěvky: 3000
Registrován: stř 09. lis 2011 0:09:51
Kontaktovat uživatele:

Několik jQuery v overal headeru

Příspěvek od leschek » pon 05. pro 2011 13:29:09

Problém s několika jQuery skriptama v overal headeru

Může mi někdo poradit, jak nakládat při správě fóra a instalaci módů s jQuery skriptama? Jak udržet pořádek v overal headeru, když je tolik jQueries (nevím, jak to skloňovat) a hlavně, aby všechno fungovalo?

Už se mi párkrát stalo, že mi nějaký mód nefungoval, když jsem měl zapnutý mChat. Později jsem se dočetl, že by v overal headeru nemělo být víc jQueries.

Příklad: Mám v overal headeru:

Kód: Vybrat vše

<!-- IF S_MCHAT_ENABLE and (SCRIPT_NAME eq 'mchat' or SCRIPT_NAME eq 'index') and (S_MCHAT_ON_INDEX or U_MCHAT) -->
<script type="text/javascript" src="{ROOT_PATH}mchat/jquery-1.5.0.min.js"></script>
<script type="text/javascript" src="{ROOT_PATH}mchat/jquery_cookie_mini.js"></script>
<!-- ENDIF -->
Zkoušel jsem nový styl (SE pro), který má rozbalovací kategorie (pomocí jQuery) a do headeru přidává

Kód: Vybrat vše

<script type="text/javascript" src="{T_TEMPLATE_PATH}/jquery-1.5.2.min.js"></script>
<script type="text/javascript" src="{T_TEMPLATE_PATH}/jquery.cookie.js"></script>
<script type="text/javascript" src="{T_TEMPLATE_PATH}/jquery.collapse.js"></script>
Když byl v ACP povolen mChat tak rozbalování kategorií nefungovalo, když jsem mChat zakázal, mohl jsem rozbalovat kategorie jak jsem chtěl. Nemohl jsem to vyladit, tak jsem odinstaloval rozbalování kategorií (není tak důležitý jako mChat).

Do toho jsem chtěl nainstalovat další efekt založený na jQuery, který přidává následující:

Kód: Vybrat vše

<script type="text/javascript" src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.5.1/jquery.min.js"></script>


Pokud bych chtěl mít všechny tyto módy nainstalovaný, jak mám vyřešit problém s několika jQueryma.

mám tu : "jquery-1.5.0.min.js" a "jquery-1.5.2.min.js" a "jquery/1.5.1/jquery.min.js" - tj. 3x jquery.xxx.min.js. Každá jQuery je v jiném adresáři (jedna dokonce na googlu).
Mám nechat jen jednu (asi tu nejnovější?) a ostatní řádky s jquery.xxx.min.js vynechat nebo všechny změnit na nejnovější verzi (popřípadě na tu externí?)? Pokud budu přidávat další mod, který bude potřebovat jQuery, a uvidím, že v headeru jquery.xxx.min.js už je, mám tam vkládat další?

Pak tu máme "jquery_cookie_mini.js" a "jquery.cookie.js" - je mezi nima rozdíl (třeba je ta cookie_mini.js obsažena v cookie.js, což by ji dělalo zbytečnou)? Mám nechat jen jednu?

Jak tento problém řeší zkušení kódéři?

Přečetl jsem toto téma na phpBB.com, ale moc mi to nepomohlo, proto píšu sem.

Rhianns
Příspěvky: 360
Registrován: sob 29. led 2011 18:43:28
Bydliště: Tschechisch
Kontaktovat uživatele:

Re: Několik jQuery v overal headeru

Příspěvek od Rhianns » pon 05. pro 2011 15:16:11

Cookie a cookie.mini jsou skoro stejné ale jak už název naznačuje tak mini musí být s minimálními funkcemi. Nechejte si novější a tím i stabilnější scripty, takže stačí když si v overall_header.htm necháte

Kód: Vybrat vše

<script type="text/javascript" src="{T_TEMPLATE_PATH}/jquery-1.5.2.min.js"></script>
<script type="text/javascript" src="{T_TEMPLATE_PATH}/jquery.cookie.js"></script>
<script type="text/javascript" src="{T_TEMPLATE_PATH}/jquery.collapse.js"></script>
ostatní jquery odstraníte, i spolu se soubory na ftp
phpBB Pravidla | Návody | phpBB 3.0 : Instalace | Nevíš, nauč se

Nabízím úpravy stylů a modifikací, instalace modx, využívám i JS a Flash.. aj. služby-- více na @rhianns
Aby vám byla poskytnuta podpora, musíte psát čitelně a srozumitelněNedávám podporu přes SZ

leschek
Příspěvky: 3000
Registrován: stř 09. lis 2011 0:09:51
Kontaktovat uživatele:

Re: Několik jQuery v overal headeru

Příspěvek od leschek » pon 05. pro 2011 16:20:12

Díky. vyzkouším. Má cenu vytvořit jeden adresář (např. root/skripty) a tam všechny jQuery vložit? Teoreticky by to mělo umožnit lepší kontrolu nad tím, který jQuery mám nainstalovaný.

Rhianns
Příspěvky: 360
Registrován: sob 29. led 2011 18:43:28
Bydliště: Tschechisch
Kontaktovat uživatele:

Re: Několik jQuery v overal headeru

Příspěvek od Rhianns » pon 05. pro 2011 16:35:54

Asi bych to tak udělal, bude to přehlednější
phpBB Pravidla | Návody | phpBB 3.0 : Instalace | Nevíš, nauč se

Nabízím úpravy stylů a modifikací, instalace modx, využívám i JS a Flash.. aj. služby-- více na @rhianns
Aby vám byla poskytnuta podpora, musíte psát čitelně a srozumitelněNedávám podporu přes SZ

Zamčeno