Optimalizace phpbb3

Zde můžete diskutovat o nové verzi phpBB nebo jejím překladu.
Zamčeno
Uživatelský avatar
Otakar Pěnkava
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 526
Registrován: sob 25. říj 2008 16:17:14
Kontaktovat uživatele:

Optimalizace phpbb3

Příspěvek od Otakar Pěnkava » úte 06. črc 2010 14:17:32

Ahoj,
nemám žádné takové fórum, které bych musel horlivě optimalizovávat aby nemělo pekelné nároky na server.
Přesto mě to zajímá, jak byste vy optimalizovali phpBB, kdybyste měli fórum s několikami desitky tisíc uživatelů a několika desítky(stovky)tisíc příspěvky. (prostě velky fórum :-)).

Při takovém objemu bude míti phpBB dosti velké nároky, co byste dělali, kdybyste měli takové fórum?
Starám se o projekt phpBB.cz od doby, kdy jsem jej zachránil před zaniknutím. Pomůžete mi a dostaneme jej zase nahoru?
Přes soukromé zprávy ani Facebook neposkytuji podporu.

WhiteWolfSix
Příspěvky: 9436
Registrován: pon 24. črc 2006 0:00:00
Bydliště: 48°43'N, 19°08'E
Kontaktovat uživatele:

Re: Optimalizace phpbb3

Příspěvek od WhiteWolfSix » stř 07. črc 2010 17:21:52

Neinštaloval by som do neho žiadne zbytočné MODy. Čistá inštalácia phpBB je dostatočne optimalizovaná aj na veľké fóra.
WhiteWolfSix (WW6)
Nežiadajte ma o pomoc prostredníctvom icq a SS (SZ)

Uživatelský avatar
Otakar Pěnkava
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 526
Registrován: sob 25. říj 2008 16:17:14
Kontaktovat uživatele:

Re: Optimalizace phpbb3

Příspěvek od Otakar Pěnkava » stř 11. srp 2010 1:04:00

Rád sleduji statistiku (přímo se vyžívám v grafech) a statistika zátěže je pro mě také zajímavá.
Proto bych se zeptal (teoreticky, takové fórum nemám):
mám fórum, na fórum se denně podívá 15 000 lidí, mám tam módy Ultimate points system, Easy ultimate shop a třeba ještě karma mód, jak docílit aby i samotné phpBB3 méně žralo.
Je mi jasné, že optimalizovat módy bude na prvním místě, pokud by i to nezabralo...?

Edit: teď si říkám, že 15k zase tolik není moc, tak dejme tomu 50 000 lidí/den, to už je slušné číslo...
Starám se o projekt phpBB.cz od doby, kdy jsem jej zachránil před zaniknutím. Pomůžete mi a dostaneme jej zase nahoru?
Přes soukromé zprávy ani Facebook neposkytuji podporu.

Senky
Podpora
Podpora
Příspěvky: 2321
Registrován: sob 04. črc 2009 13:33:10

Re: Optimalizace phpbb3

Příspěvek od Senky » stř 11. srp 2010 6:26:40

Už aj 15k je dosť veľa, podľa toho aký máš na hostingu stroj. Inak ale phpBB3 sa nedá viac optimalizovať. Ja som Junior validator a vidím, na akých detailoch si dávajú v MOD tíme záležať. Každý jeden SELECT dopyt sa okamžite vypustí s pamäte, nenecháva sa to na koniec skriptu, kladie sa dôraz na používanie ' a nie " a takéto veci, vďaka čomu je ale kód maximálne rýchly...

smiesek
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 3043
Registrován: stř 22. úno 2006 1:00:00
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Optimalizace phpbb3

Příspěvek od smiesek » čtv 16. říj 2014 2:16:26

ať nezakládám zbytečně téma - poskytovatel upozornil na provedení optimalizace fora, kterou jsem provedla, ale v databázi mě překvapila velikost dat u tabulky phpbb_styles_template_data (87MB), je to normální, nebo lze nějak optimalizovat. Styly k dispozici jsou ty 2 základní + jako hlavní se používá Absolution. Dalšího nic není k dispozici.

leschek
Příspěvky: 3000
Registrován: stř 09. lis 2011 0:09:51
Kontaktovat uživatele:

Re: Optimalizace phpbb3

Příspěvek od leschek » čtv 16. říj 2014 10:10:37

Pravděpodobně nenačítáš šablony ze souborů, ale z databáze. Možné řešení (phpBB.com).

smiesek
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 3043
Registrován: stř 22. úno 2006 1:00:00
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Optimalizace phpbb3

Příspěvek od smiesek » čtv 01. pro 2016 9:21:59

zdravím, stále řeším optimalizaci fora, v administraci mi ukazuje se velikost databáze 5GB, ale pokud se přihlásím do phpMyAdmin, tak je velikost cca 800MB (vyhledávací tabulky mají nejvíce), kde je ten zbytek? Zkoušela jsem optimalizovat a opravit tabulky, ale v administraci fora se pořád ukazuje více jak 5 GB 8-|
Je třeba to řešit, nebo neřešit?

Díky za rady a pomoc.

Uživatelský avatar
Otakar Pěnkava
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 526
Registrován: sob 25. říj 2008 16:17:14
Kontaktovat uživatele:

Re: Optimalizace phpbb3

Příspěvek od Otakar Pěnkava » pát 30. pro 2016 13:07:45

Pravděpodobně jde o chybu ve skriptu. Jaká je verze fóra? 3.1.x nebo 3.0.x?
Starám se o projekt phpBB.cz od doby, kdy jsem jej zachránil před zaniknutím. Pomůžete mi a dostaneme jej zase nahoru?
Přes soukromé zprávy ani Facebook neposkytuji podporu.

Zamčeno