Problém k přípojení k Databázi

Místo pro dotazy, které se netýkají phpBB, ale mají něco společného s webovými technologiemi, skriptovacími jazyky anebo překládáním.
alda18

Problém k přípojení k Databázi

Příspěvek od alda18 » sob 26. pro 2009 2:14:14

Ahoj mám problém k připojení k databázi hází to erorr : Parse error: syntax error, unexpected T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING in /data/configure.php on line 7

přitom mám vše dobře zapsané aspoň myslím :D

configure.php

Kód: Vybrat vše

1 <?php
2
3 define("SETTING",'1');
4
5 define("DB_SERVER", 'localhost);
6 define("DB_USER",'');//define("DB_USER", "jmeno");
7 define("DB_PASS",'');//define("DB_PASS", "heslo");
8 define("DB_NAME",'');//define("DB_NAME", "Jmeno_DB");
9
10 
/**
* Root Paths
**/
define("ROOT_DIR", '');
define("AUDIO_DIR",'');//define("DB_USER", "insert your database details here");
define("URL",'');//define("DB_PASS", "insert your database details here");
define("EMAIL", '');//define("DB_NAME", "insert your database details here");
define("AVATAR_DIR", '');
define("PGTITLE",'Musicbox Version 2.3.4');//define("DB_USER", "insert your database details here");
define("AUTOMATIC_MODE",'1');//define("AUTOMATIC_MODE", "1/0 (On/Off)");
define("DOWNLOAD_MODE",'1');//define("DOWNLOAD_MODE", "1/0 (On/Off)");
?>
Dík za každou pomoc ;-)

Culprit
Příspěvky: 3744
Registrován: čtv 06. dub 2006 0:00:00
Bydliště: Praha, ČR
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém k přípojení k Databázi

Příspěvek od Culprit » sob 26. pro 2009 9:03:59

nemáš ;) localhost nemáš správně uzavřenej v závorkách.

Ale to asi není phpBB ne? takto není config.php definován.
«Přečtu si informace o instalaci fóra a jeho komponent» «Podívám se po webu, jestli to někde nebylo řešeno» «Umím li něco z dané oblasti problému, pokusím se vyřešit sám» «Zeptám se podpory» «Neurguji podporu»

alda18

Re: Problém k přípojení k Databázi

Příspěvek od alda18 » sob 26. pro 2009 12:33:35

Culprit píše:nemáš ;) localhost nemáš správně uzavřenej v závorkách.

Ale to asi není phpBB ne? takto není config.php definován.
Mohl bys mi to podrobněji rozepsat s tím localhost moc dobře jsem to nepochopila :-/

Ne není to je placený Mod

alda18

Re: Problém k přípojení k Databázi

Příspěvek od alda18 » sob 26. pro 2009 13:48:39

Tak já ti to tu rozepíšu podrobně abys byl v obraze :-)

Takže nahrála jsem všechna potřebná data na ftp:// a potom jsem spustila soubor data/install/index.php
tabulka vypadá takto http://i50.tinypic.com/124hvs1.png

zmáčknu Submit a přeskočí to na data/install/success_configure.php a tam vyskočí chyba :

Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user 'jmenoDB'@'localhost' (using password: NO) in /data/www/Music/install/database.php on line 33
Unable to connect to MySQL server

Takže jsem najela dosouboru database.php

Kód: Vybrat vše

23/**
24* Please Edit Mysql Information here 
25*/
26include_once("../sources/configure.php");
27
28$host = DB_SERVER;
29$user = DB_USER;
30$pass = DB_PASS;
31$db   = DB_NAME; 
32 
33$conn = mysql_connect($host,$user,$pass) or die("Unable to connect to MySQL server");
34mysql_select_db($db,$conn) or die("Unable to select to MySQL database");
takže nejspíš bude chyba v souboru"" 26 include_once("../sources/configure.php");""

Kód: Vybrat vše

<?php
/**
This flag is define whether setting is done with the values or it is blank 
**/
define("SETTING",'1');

/**
* Database Constants - these constants are required
* in order for there to be a successful connection
* to the MySQL database. Make sure the information is
* correct.
*/
define("DB_SERVER", 'localhost');
define("DB_USER",'');//define("DB_USER", "insert your database details here");
define("DB_PASS",'');//define("DB_PASS", "insert your database details here");
define("DB_NAME", '');//define("DB_NAME", "insert your database details here");
/**
* Root Paths
**/
define("ROOT_DIR", '');
define("AUDIO_DIR",'');//define("DB_USER", "insert your database details here");
define("URL",'');//define("DB_PASS", "insert your database details here");
define("EMAIL", '');//define("DB_NAME", "insert your database details here");
define("AVATAR_DIR", '');
define("PGTITLE",'Musicbox Version 2.3.4');//define("DB_USER", "insert your database details here");
define("AUTOMATIC_MODE",'0');//define("AUTOMATIC_MODE", "1/0 (On/Off)");
define("DOWNLOAD_MODE",'0');//define("DOWNLOAD_MODE", "1/0 (On/Off)");
	?>
A jsem zase tam kde jsem byla :))

Tady je ještě soubor chmod.php ale to je asi k ničemu

Kód: Vybrat vše

<?

echo (chmod('./sources/configure.php', 0777) ? 'success' : 'failed'); 
 echo (chmod('./admin/conf.php', 0777) ? 'success' : 'failed'); 
 echo (chmod('./temp', 0777) ? 'success' : 'failed'); 
 echo (chmod('./artist_gallery', 0777) ? 'success' : 'failed'); 
 echo (chmod('./avaiting', 0777) ? 'success' : 'failed'); 
 echo (chmod('./album_gallery', 0777) ? 'success' : 'failed'); 
 echo (chmod('./avaiting', 0777) ? 'success' : 'failed');
 echo (chmod('./admin/dump', 0777) ? 'success' : 'failed'); ?>

WhiteWolfSix
Příspěvky: 9436
Registrován: pon 24. črc 2006 0:00:00
Bydliště: 48°43'N, 19°08'E
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém k přípojení k Databázi

Příspěvek od WhiteWolfSix » sob 26. pro 2009 16:15:39

alda18 píše:
Culprit píše:nemáš ;) localhost nemáš správně uzavřenej v závorkách.

Ale to asi není phpBB ne? takto není config.php definován.
Mohl bys mi to podrobněji rozepsat s tím localhost moc dobře jsem to nepochopila :-/

Ne není to je placený Mod
Na riadku 5 Ti chýba uzatvárací znak apostrof za slovom localhost.
WhiteWolfSix (WW6)
Nežiadajte ma o pomoc prostredníctvom icq a SS (SZ)

alda18

Re: Problém k přípojení k Databázi

Příspěvek od alda18 » ned 27. pro 2009 1:05:01

Ahoj, Moc jsem si nepomohla ted mě to hází chybu v řádku 6 :-|

Kód: Vybrat vše

1 <?php
2
3 define("SETTING",'1');
4
5 define("DB_SERVER", 'localhost);
6 define("DB_USER",'');//define("DB_USER", "jmeno");
7 define("DB_PASS",'');//define("DB_PASS", "heslo");
8 define("DB_NAME",'');//define("DB_NAME", "Jmeno_DB");
9
10 

Uživatelský avatar
gmvasek
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 1910
Registrován: pát 20. led 2006 1:00:00
Bydliště: RuneScape W61/92
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém k přípojení k Databázi

Příspěvek od gmvasek » ned 27. pro 2009 9:36:31

Kód: Vybrat vše

define("DB_SERVER", 'localhost);
nahraď za

Kód: Vybrat vše

define("DB_SERVER", 'localhost');
Je to pořád ta stejná chyba.
RuneScape Wiki | Můj Twitter | CSRUNE fórum | Smixovo fórum o phpBB3 - lastRSS

NEPOSKYTUJI podporu přes ICQ/Jabber/SZ ani jiné komunikační protokoly! => ptejte se zde
NEPOSKYTUJI podporu pro warez fóra.
HLEDEJTE před položením dotazu.
NEURGUJTE podporu.

alda18

Re: Problém k přípojení k Databázi

Příspěvek od alda18 » ned 27. pro 2009 12:21:06

Tak jsem postoupila dále :D

Kód: Vybrat vše

Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user '@'localhost' (using password: NO) in /data/www/Music/install/database.php on line 33
Unable to connect to MySQL server
database.php

Kód: Vybrat vše

23/**
24* Please Edit Mysql Information here 
25*/
26include_once("../sources/configure.php");
27
28$host = DB_SERVER; 
29$user = DB_USER; 
30$pass = DB_PASS; 
31$db   = DB_NAME;
32 
33$conn = mysql_connect($host,$user,$pass) or die("Unable to connect to MySQL server");
34mysql_select_db($db,$conn) or die("Unable to select to MySQL database");

Uživatelský avatar
gmvasek
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 1910
Registrován: pát 20. led 2006 1:00:00
Bydliště: RuneScape W61/92
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém k přípojení k Databázi

Příspěvek od gmvasek » ned 27. pro 2009 14:58:14

Samozřejmě si ten config musíš naplnit svými údaji pro připojení k databázi.

A malá rada: pokud tomu nerozumíš, tak se do toho nepouštěj, případně to přenechej někomu zkušenějšímu
RuneScape Wiki | Můj Twitter | CSRUNE fórum | Smixovo fórum o phpBB3 - lastRSS

NEPOSKYTUJI podporu přes ICQ/Jabber/SZ ani jiné komunikační protokoly! => ptejte se zde
NEPOSKYTUJI podporu pro warez fóra.
HLEDEJTE před položením dotazu.
NEURGUJTE podporu.

alda18

Re: Problém k přípojení k Databázi

Příspěvek od alda18 » ned 27. pro 2009 15:16:32

Jo to mám vše hotový jméno heslo jménoDB a další co jsou pod tím jako cesta k avatar atd.. to vše mám ale furt to nejde :-[

Uživatelský avatar
gmvasek
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 1910
Registrován: pát 20. led 2006 1:00:00
Bydliště: RuneScape W61/92
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém k přípojení k Databázi

Příspěvek od gmvasek » ned 27. pro 2009 15:28:44

Nesmíš to dávat do komentářů (část řádku za //). Musíš to dát přímo do definice té funkce.
RuneScape Wiki | Můj Twitter | CSRUNE fórum | Smixovo fórum o phpBB3 - lastRSS

NEPOSKYTUJI podporu přes ICQ/Jabber/SZ ani jiné komunikační protokoly! => ptejte se zde
NEPOSKYTUJI podporu pro warez fóra.
HLEDEJTE před položením dotazu.
NEURGUJTE podporu.

alda18

Re: Problém k přípojení k Databázi

Příspěvek od alda18 » pon 28. pro 2009 12:33:51

Dík moc tabulky v DB jsou hotové ale hází to chybu v řádku 36 :-)

Kód: Vybrat vše

33include_once("configure.php");
34
35
36require_once(ROOT_DIR."/sources/database.php");
37require_once(ROOT_DIR."/sources/mailer.php");
38require_once(ROOT_DIR."/sources/form.php");
39/*
40include(ROOT_DIR."/sources/database.php");
41include(ROOT_DIR."/sources/mailer.php");
42include(ROOT_DIR."/sources/form.php");
43*/
44class Session
database.php

Kód: Vybrat vše

<?
 
include( ROOT_DIR."/sources/constants.php" );
      
class MySQLDB
{
   var $connection;         //The MySQL database connection
   var $num_active_users;   //Number of active users viewing site
   var $num_active_guests;  //Number of active guests viewing site
   var $num_members;        //Number of signed-up users
   /* Note: call getNumMembers() to access $num_members! */

   /* Class constructor */
   function MySQLDB(){
      /* Make connection to database */
      $this->connection = mysql_connect(DB_SERVER, DB_USER, DB_PASS) or die(mysql_error());
      mysql_select_db(DB_NAME, $this->connection) or die(mysql_error());
      
      /**
       * Only query database to find out number of members
       * when getNumMembers() is called for the first time,
       * until then, default value set.
       */
      $this->num_members = -1;
      
      if(TRACK_VISITORS){
         /* Calculate number of users at site */
         $this->calcNumActiveUsers();
      
         /* Calculate number of guests at site */
         $this->calcNumActiveGuests();
      }
   }

   /**
    * confirmUserPass - Checks whether or not the given
    * username is in the database, if so it checks if the
    * given password is the same password in the database
    * for that user. If the user doesn't exist or if the
    * passwords don't match up, it returns an error code
    * (1 or 2). On success it returns 0.
    */
   function confirmUserPass($username, $password){
//echo(" confirmUserPass : ".$username);	   

      /* Add slashes if necessary (for query) */
      if(!get_magic_quotes_gpc()) {
	      $username = addslashes($username);
      }

      /* Verify that user is in database */
      $q = "SELECT password FROM ".TBL_USERS." WHERE username = '$username'";
      $result = mysql_query($q, $this->connection);
      if(!$result || (mysql_numrows($result) < 1)){		 
         return 1; //Indicates username failure
      }

      /* Retrieve password from result, strip slashes */
      $dbarray = mysql_fetch_array($result);
      $dbarray['password'] = stripslashes($dbarray['password']);
      $password = stripslashes($password);

      /* Validate that password is correct */
      if($password == $dbarray['password']){
         return 0; //Success! Username and password confirmed
      }
      else{
		  
         return 2; //Indicates password failure
      }
   }
   
   /**
    * confirmUserID - Checks whether or not the given
    * username is in the database, if so it checks if the
    * given userid is the same userid in the database
    * for that user. If the user doesn't exist or if the
    * userids don't match up, it returns an error code
    * (1 or 2). On success it returns 0.
    */
   function confirmUserID($username, $userid){
      /* Add slashes if necessary (for query) */
      if(!get_magic_quotes_gpc()) {
	      $username = addslashes($username);
      }

      /* Verify that user is in database */
      $q = "SELECT userid FROM ".TBL_USERS." WHERE username = '$username'";
      $result = mysql_query($q, $this->connection);
      if(!$result || (mysql_numrows($result) < 1)){
         return 1; //Indicates username failure
      }

      /* Retrieve userid from result, strip slashes */
      $dbarray = mysql_fetch_array($result);
      $dbarray['userid'] = stripslashes($dbarray['userid']);
      $userid = stripslashes($userid);

      /* Validate that userid is correct */
      if($userid == $dbarray['userid']){
         return 0; //Success! Username and userid confirmed
      }
      else{
		  
         return 2; //Indicates userid invalid
      }
   }
   
   /**
    * usernameTaken - Returns true if the username has
    * been taken by another user, false otherwise.
    */
   function usernameTaken($username){
      if(!get_magic_quotes_gpc()){
         $username = addslashes($username);
      }
      $q = "SELECT username FROM ".TBL_USERS." WHERE username = '$username'";
      $result = mysql_query($q, $this->connection);
      return (mysql_numrows($result) > 0);
   }
   
   /**
    * usernameBanned - Returns true if the username has
    * been banned by the administrator.
    */
   function usernameBanned($username){
      if(!get_magic_quotes_gpc()){
         $username = addslashes($username);
      }
      $q = "SELECT username FROM ".TBL_BANNED_USERS." WHERE username = '$username'";
      $result = mysql_query($q, $this->connection);
      return (mysql_numrows($result) > 0);
   }
   
   /**
    * addNewUser - Inserts the given (username, password, email, avatar)
    * info into the database. Appropriate user level is set.
    * Returns true on success, false otherwise.
    */
   function addNewUser($username, $password, $email, $avatar, $sex, $country, $newsletter){
      $time = time();
      /* If admin sign up, give admin user level */
      if(strcasecmp($username, ADMIN_NAME) == 0){
         $ulevel = ADMIN_LEVEL;
      }else{
         $ulevel = USER_LEVEL;
      }
	  $sess=session_id();
      $q = "INSERT INTO ".TBL_USERS." VALUES ('$username', '$password', '0', $ulevel,'$sess','$email', $time, '$avatar', '$sex', '$country', '$newsletter','1')";
		//echo("Query : ".$q);
		
    return mysql_query($q, $this->connection);
   }
   function addFrmuser($username,$password,$email)
   {
   	 $qrIns_phrm="INSERT INTO phorum_users(username,password,email,active)VALUES('$username','$password','$email','1')";
	 
	 return mysql_query($qrIns_phrm,$this->connection);
	}

   /**
    * updateUserField - Updates a field, specified by the field
    * parameter, in the user's row of the database.
    */
   function updateUserField($username, $field, $value){
      $q = "UPDATE ".TBL_USERS." SET ".$field." = '$value' WHERE username = '$username'";
      return mysql_query($q, $this->connection);
   }
   function updateFrmuserfield($username,$field,$value)
   {
   	  $upd = "UPDATE phorum_users SET ".$field." = '$value' WHERE username = '$username'";
      return mysql_query($upd, $this->connection);

   }
   
   /**
    * getUserInfo - Returns the result array from a mysql
    * query asking for all information stored regarding
    * the given username. If query fails, NULL is returned.
    */
   function getUserInfo($username){
      $q = "SELECT * FROM ".TBL_USERS." WHERE username = '$username'";
      $result = mysql_query($q, $this->connection);
      /* Error occurred, return given name by default */
      if(!$result || (mysql_numrows($result) < 1)){
         return NULL;
      }
      /* Return result array */
      $dbarray = mysql_fetch_array($result);
      return $dbarray;
   }
   
   /**
    * getNumMembers - Returns the number of signed-up users
    * of the website, banned members not included. The first
    * time the function is called on page load, the database
    * is queried, on subsequent calls, the stored result
    * is returned. This is to improve efficiency, effectively
    * not querying the database when no call is made.
    */
   function getNumMembers(){
      if($this->num_members < 0){
         $q = "SELECT * FROM ".TBL_USERS;
         $result = mysql_query($q, $this->connection);
         $this->num_members = mysql_numrows($result);
      }
      return $this->num_members;
   }
   
   /**
    * calcNumActiveUsers - Finds out how many active users
    * are viewing site and sets class variable accordingly.
    */
   function calcNumActiveUsers(){
      /* Calculate number of users at site */
      $q = "SELECT * FROM ".TBL_ACTIVE_USERS;
      $result = mysql_query($q, $this->connection);
      $this->num_active_users = mysql_numrows($result);
   }
   
   /**
    * calcNumActiveGuests - Finds out how many active guests
    * are viewing site and sets class variable accordingly.
    */
   function calcNumActiveGuests(){
      /* Calculate number of guests at site */
      $q = "SELECT * FROM ".TBL_ACTIVE_GUESTS;
      $result = mysql_query($q, $this->connection);
      $this->num_active_guests = mysql_numrows($result);
   }
   
   /**
    * addActiveUser - Updates username's last active timestamp
    * in the database, and also adds him to the table of
    * active users, or updates timestamp if already there.
    */
   function addActiveUser($username, $time){
//echo(" addActiveUser : ".$username);
      $q = "UPDATE ".TBL_USERS." SET timestamp = '$time' WHERE username = '$username'";
      mysql_query($q, $this->connection);
      
      if(!TRACK_VISITORS) return;
      $q = "REPLACE INTO ".TBL_ACTIVE_USERS." VALUES ('$username', '$time')";
      mysql_query($q, $this->connection);
      $this->calcNumActiveUsers();
   }
   
   /* addActiveGuest - Adds guest to active guests table */
   function addActiveGuest($ip, $time){
      if(!TRACK_VISITORS) return;
      $q = "REPLACE INTO ".TBL_ACTIVE_GUESTS." VALUES ('$ip', '$time')";
      mysql_query($q, $this->connection);
      $this->calcNumActiveGuests();
   }
   
   /* These functions are self explanatory, no need for comments */
   
   /* removeActiveUser */
   function removeActiveUser($username){
      if(!TRACK_VISITORS) return;
      $q = "DELETE FROM ".TBL_ACTIVE_USERS." WHERE username = '$username'";
      mysql_query($q, $this->connection);
      $this->calcNumActiveUsers();
   }
   
   /* removeActiveGuest */
   function removeActiveGuest($ip){
      if(!TRACK_VISITORS) return;
      $q = "DELETE FROM ".TBL_ACTIVE_GUESTS." WHERE ip = '$ip'";
      mysql_query($q, $this->connection);
      $this->calcNumActiveGuests();
   }
   
   /* removeInactiveUsers */
   function removeInactiveUsers(){
      if(!TRACK_VISITORS) return;
      $timeout = time()-USER_TIMEOUT*60;
      $q = "DELETE FROM ".TBL_ACTIVE_USERS." WHERE timestamp < $timeout";
      mysql_query($q, $this->connection);
      $this->calcNumActiveUsers();
   }

   /* removeInactiveGuests */
   function removeInactiveGuests(){
      if(!TRACK_VISITORS) return;
      $timeout = time()-GUEST_TIMEOUT*60;
      $q = "DELETE FROM ".TBL_ACTIVE_GUESTS." WHERE timestamp < $timeout";
      mysql_query($q, $this->connection);
      $this->calcNumActiveGuests();
   }
   
   /**
    * query - Performs the given query on the database and
    * returns the result, which may be false, true or a
    * resource identifier.
    */
   function query($query){
      echo $query; return;
      return mysql_query($query, $this->connection);
   }
};

/* Create database connection */
$database = new MySQLDB;

?>

Uživatelský avatar
gmvasek
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 1910
Registrován: pát 20. led 2006 1:00:00
Bydliště: RuneScape W61/92
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém k přípojení k Databázi

Příspěvek od gmvasek » pon 28. pro 2009 18:57:29

Dej nám znění té chyby.
RuneScape Wiki | Můj Twitter | CSRUNE fórum | Smixovo fórum o phpBB3 - lastRSS

NEPOSKYTUJI podporu přes ICQ/Jabber/SZ ani jiné komunikační protokoly! => ptejte se zde
NEPOSKYTUJI podporu pro warez fóra.
HLEDEJTE před položením dotazu.
NEURGUJTE podporu.

alda18

Re: Problém k přípojení k Databázi

Příspěvek od alda18 » úte 29. pro 2009 1:35:12

Tady je :-)

Kód: Vybrat vše

Warning: require_once() [function.require-once]: Unable to access /sources/database.php in /data/www/Music/sources/session.php on line 36

Warning: require_once(/sources/database.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /data/Music/sources/session.php on line 36

Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required '/sources/database.php' (include_path='.:/usr/local/php5/lib/php') in /data/www/Music/sources/session.php on line 36

WhiteWolfSix
Příspěvky: 9436
Registrován: pon 24. črc 2006 0:00:00
Bydliště: 48°43'N, 19°08'E
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém k přípojení k Databázi

Příspěvek od WhiteWolfSix » úte 29. pro 2009 7:02:50

Skontroluj si, či existuje súbor /sources/database.php, ktorý je požadovaný súborom /data/Music/sources/session.php

Poprosím o link na fórum, na ktoré toto chceš aplikovať.
WhiteWolfSix (WW6)
Nežiadajte ma o pomoc prostredníctvom icq a SS (SZ)

Odpovědět