Google Analitics

Zde můžete psát o tématech jiných, než je phpBB.
Levin8
Příspěvky: 19
Registrován: sob 06. čer 2015 22:13:46
Kontaktovat uživatele:

Google Analitics

Příspěvekod Levin8 » čtv 25. čer 2015 18:39:29

Ahoj,

používáte na svém forum Google Analitics pro sledování uživatelů? Na jejich stránkách píší, že je nutné ho vložit do každé stránky, kterou chceme sledovat. Stačí, když nahraju jejich kód do index.php, tím by měli být všechny stránky sledovány nebo ho musím vložit ještě jinam, např. do viewforum.php?

Případně používáte nějaké jiný software?

Díky za radu.
http://www.odovolene.cz/ - fórum o cestování

Uživatelský avatar
kksmirice
Junior tým
Junior tým
Příspěvky: 1639
Registrován: pát 17. úno 2012 21:39:58
Kontaktovat uživatele:

Re: Google Analitics

Příspěvekod kksmirice » čtv 25. čer 2015 19:02:17

Ne nestačí jej vložit do index.php.

Kód GA vložte do souboru overall_header.html ve Vámi používané šabloně.
Klidně mi Vykejte, mohl bych být Vašim dědou...
1. Murphyho zákon: Na počátku nebylo nic. I to se pokazilo!

stránky: KK Zálabák Smiřice, test stránky pro všechny

[url=mailto://prolamy@email.cz?subject=phpBB%20pomoc]kontakt[/url] v případě pomoci - instalace systémů, založení databáze a tabulek, FTP přístup

leschek
Příspěvky: 3000
Registrován: stř 09. lis 2011 0:09:51
Kontaktovat uživatele:

Re: Google Analitics

Příspěvekod leschek » čtv 25. čer 2015 19:17:38

Pokud používáš phpBB 3.1.x, tak je asi nejjednodušší použít rozšíření Custom code. Po nainstalování se kód vloží v administraci pro všechny šablony a není třeba upravovat šablonu fyzicky.
Kód GA vložte do souboru overall_header.html ve Vámi používané šabloně.
Já myslel, že se pro tyto věci obvykle používá overall_footer.html.

Levin8
Příspěvky: 19
Registrován: sob 06. čer 2015 22:13:46
Kontaktovat uživatele:

Re: Google Analitics

Příspěvekod Levin8 » čtv 25. čer 2015 20:03:56

Používám verzi 3.0.12
http://www.odovolene.cz/ - fórum o cestování

Uživatelský avatar
kksmirice
Junior tým
Junior tým
Příspěvky: 1639
Registrován: pát 17. úno 2012 21:39:58
Kontaktovat uživatele:

Re: Google Analitics

Příspěvekod kksmirice » pát 26. čer 2015 7:36:02

... Já myslel, že se pro tyto věci obvykle používá overall_footer.html.
No předpokládám, že pro GA je potřeba načíst script a ten je vhodnější vložit do <head>...</head>. Nebo se pletu?
Klidně mi Vykejte, mohl bych být Vašim dědou...
1. Murphyho zákon: Na počátku nebylo nic. I to se pokazilo!

stránky: KK Zálabák Smiřice, test stránky pro všechny

[url=mailto://prolamy@email.cz?subject=phpBB%20pomoc]kontakt[/url] v případě pomoci - instalace systémů, založení databáze a tabulek, FTP přístup

leschek
Příspěvky: 3000
Registrován: stř 09. lis 2011 0:09:51
Kontaktovat uživatele:

Re: Google Analitics

Příspěvekod leschek » pát 26. čer 2015 10:53:58

Já chápu GA jako takové lepší počítadlo přístupů a ty bývají obvykle na stránce dole. Na druhé straně přímo na GA se píše, že se skript má dát před tag </head>, takže se pletu já.

Levin8
Příspěvky: 19
Registrován: sob 06. čer 2015 22:13:46
Kontaktovat uživatele:

Re: Google Analitics

Příspěvekod Levin8 » sob 27. čer 2015 19:35:40

Tak jsem to dal do overal_header.html před <\head>, tak uvidíme jestli to bude fungovat :)
http://www.odovolene.cz/ - fórum o cestování

Levin8
Příspěvky: 19
Registrován: sob 06. čer 2015 22:13:46
Kontaktovat uživatele:

Re: Google Analitics

Příspěvekod Levin8 » sob 27. čer 2015 20:53:42

Za jak dlouho uvidím návštěvnost v google analitics?
http://www.odovolene.cz/ - fórum o cestování

Uživatelský avatar
kksmirice
Junior tým
Junior tým
Příspěvky: 1639
Registrován: pát 17. úno 2012 21:39:58
Kontaktovat uživatele:

Re: Google Analitics

Příspěvekod kksmirice » pon 29. čer 2015 7:50:00

Pokud je vše správně nastaveno a používáte přehled v reálném čase, pak je to otázka několika vteřin.
Klidně mi Vykejte, mohl bych být Vašim dědou...
1. Murphyho zákon: Na počátku nebylo nic. I to se pokazilo!

stránky: KK Zálabák Smiřice, test stránky pro všechny

[url=mailto://prolamy@email.cz?subject=phpBB%20pomoc]kontakt[/url] v případě pomoci - instalace systémů, založení databáze a tabulek, FTP přístup


Zpět na „Obecná diskuse“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: DotBot a 1 host