Too many connections [1040]

Máte problémy s instalaci phpBB3 nebo s konverzi z phpBB2 na phpBB3? Zde naleznete pomoc.
Pravidla fóra
Čim více informací poskytnete ve vašem dotazu, tim vyšší je šance, že se vám dřív dostane přesné odpovědi. Uveďte odkaz na vaše fórum, používané MODy a styly a zkuste sepsat úpravy na fóru za poslední týdny. Nezapomeňte uvést výstižný titulek tématu.
Zamčeno
Lachty

Příspěvek od Lachty » pát 07. lis 2008 20:38:22

Nekdy se mi zobrazuje na foru hlaska:

Kód: Vybrat vše

General Error
SQL ERROR [ mysqli ]

Nasel jsem na to odpoved na anglickem foru. Muze to nekdo trochu prelozit. Umim anglicky, ale ne zas tak dobre a nechci to podrbat. Diky.

It worked for us and the same error never came back.

Please note I am writing this article in a hurry and haven't tested the below steps (we changed on our forums long time ago).

I do not take any responsibility for any data loss although with a proper back up you should be OK. I'll try to improve this post as time allows.

1) Make your forum read only
2) Do a FULL back up in ACP
3) make a copy of the backed up file in your /store/ folder in a safe place outside your phpbb code folder
4) gunzip/untar your file in the /store/ folder so it's ending with .sql only (if you used compression e.g. sql.gz in ACP backup you'll need to gunzip i.e. uncompress YOUR_FILE.sql.gz)
5) edit the uncompressed .sql file in a UTF-8 editor and find/replace 'MyISAM' to 'InnoDB' (to dbl check spelling find ENGINE= entry in CREATE TABLE SQL statements. Please note, too large files might cause problems when opening and I used vim)
6) drop all your phpbb tables (an article at http://davss.com/forum/viewtopic.php?f= ... 20b00669f2 )
7) change all capitals and run this command (your DB connection details should be in config.php file)

mysql -u DB_USERNAME -pDB_PASSWORD DB_NAME < YOUR_SQL_FILE.sql

8) go to ACP Maintenance section and restore from the backup file again (this will preserve your special characters that usually get messed up when importing phpbb tables via command line)

Turn back on your forum. If anything goes wrong just move the .sql file and copy back the original file (3) and restore in ACP
Make sure you keep your phpbb_posts table as MyISAM otherwise you won't be able to recreate your indexes later on.

Some useful stuff to read:
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/ ... nnodb.html
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/ ... tions.html

Good luck,
David

ameeck

Re: Too many connections [1040]

Příspěvek od ameeck » pát 07. lis 2008 21:15:57

Ten návod je na změnu úložiště tabulek z MyISAM na InnoDB a na na spravění té chyby. Mimochodem ten postup by šel udělat mnohem jednodušeji, bez žádného zálohování a nahrávání.

Určitě si zvládneš přeložit tu chybu, jednoduše je k databázi příliš mnoho připojení. MySQL je kvůli limitu připojení odmíta a háže tuto chybu. Spíš to zkus zkonzultovat s hostingem.

Lachty

Příspěvek od Lachty » pát 07. lis 2008 22:09:33

Myslis si ze zmena uloziste tabulek z MyISAM na InnoDB nepomuze odstranit tu chybu?
Zatim jsem jen zmenil v config.php

$dbms = 'mysqli';
na

$dbms = 'mysql';
Ale nevim, jestli to pomuze.

Napsal jsem na podporu station.cz a odepsal, ze mrkne na to. ;-)

//edit
Koukaji pry do logu a pry tam nekdo tvori hodne konexi. Jak ho najdou, tak se to pry vyresi. :))

ameeck

Příspěvek od ameeck » pát 07. lis 2008 23:05:08

Změna uložiště může mít vliv na velikost databáze, výkon atd., připojovat se ti bude ale stále stejný počet uživatelů.

Jinak takhle nic namátkou nemeň, kór když nevíš co děláš. Akorat si řekl aby phpBB používalo jiné funkce pro připojení k databázi. mysqli je mimochodem lepší.

Lachty

Příspěvek od Lachty » pát 07. lis 2008 23:11:14

Na podpore jestli mam dat mysql nebo mysqli mi rekli:
Je to jedno, nekde muze byt mysqli jako modul pro sqlite, u nas tomu tak neni.

Me se zda, ze kdyz je mysql, ze je forum o neco malo rychlejsi. Tak jsem to tak nechal.

ameeck

Příspěvek od ameeck » pát 07. lis 2008 23:12:08

Tak to tak nech, o nic zásadního nejde. Je to téměr stejná sada funkcí :) Jinak rozhodně to není modul pro sqlite :)

Zamčeno