phpbb budoucnost

Zde můžete diskutovat o nové verzi phpBB nebo jejím překladu.
Zamčeno
peeeeta
Redaktor
Redaktor

phpbb budoucnost

Příspěvek od peeeeta » stř 08. srp 2012 12:49:34

Dobrý den,
tak mě napadlo, že se nějak vývoj PhpBB zastavil stále je verze 3.0.10. A chtěl jsem se zeptat, jestli bude ještě stále vývoj pokračovat a nebo zdali už skoro skončí.

leschek
Kontaktovat uživatele:

Re: phpbb budoucnost

Příspěvek od leschek » stř 08. srp 2012 13:00:57

Dobrý den,
To záleží na tom, kde to sleduješ (tady o tom moc zpráv není). Já bych dokonce řekl, že se děje pravý opak. Pokud se třeba podíváš na area51.phpbb.com (vývojářský web phpBB) tak tam najdeš phpBB 3.0.11 beta 2, kterážto verze se teď testuje. Hlavně se ale vývojáři a spousta MODerů věnuje práci na verzi 3.1, která toho přinese hodně nového.

peeeeta
Redaktor
Redaktor

Příspěvek od peeeeta » stř 08. srp 2012 13:11:31

Aha, no tak tento web jsem vůbec neznal jsem jen věděl o phpbb.com . No ale to je škoda, že tu není moc novinek. Ne každý umí anglicky a pro ně je tento portál, ale ten se již bohužel nějak neaktualizuje.
A co by prosím vás mělo být nového v 3.1 ?
A díky moc za tak rychlou a dosti informativní odpověď

leschek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od leschek » stř 08. srp 2012 13:27:09

Třeba ta beta verze není poslaná ani na phpBB.com. Přehled novinek v ang. je tady. Tady je výběr novinek, co mě nejvíc zaujaly (jako uživatele phpBB) - je to jen zlomek originálního seznamu:
  • Plurály
  • AJAX
  • Pluginy (Něco jako MODy, ale bez nutnosti úprav souborů - třeba tohle připravit trvá hrozně dlouho, protože se do kódu musí napsat hooky (asi by se to dalo přeložit jako háčky))
  • skiny a sady obrázků se nebudou ukládat do databáze
  • Neomezená dědičnost stylů - tohle jsem nedávno potřeboval
  • Zlepšení BBcodů
  • Soft delete - smaže se jakoby do koše
  • WYSIWYG Editor

peeeeta
Redaktor
Redaktor

Příspěvek od peeeeta » stř 08. srp 2012 13:32:45

No tak to zní hezky. A to když koukám na ten odkaz tak je tam toho mnohem víc. A ano bude se muset překopat kód, ale ty změny za to stojí.
Jinak právě, že jsem koukal na phpbb.com a tam nic nebylo tak jsem myslel jestli se vývoj nezastavil. A ono je takováto subdoména, na které vývoj běží vesele dál.

Zamčeno